A parcurs 600 de kilometri ca să-l voteze pe Dodon, dar secția era închisă

Ghinion pentru un moldovean din Rusia care a parcurs sute de kilometri ca să aleagă Blocul Comuniștilor și al Socialiștilor în frunte cu Dodon – însă secția de votare era deja închisă și voturile erau numărate deja de mult.

Moldoveanul Feghea Rusu care lucrează de mai bine de 9 ani la construcții în Federația Rusă a mers cu propria mașină de la un capăt al Rusiei într-altul pentru ca să-și exerciteze dreptul de vot. Aflându-se pe drum la volan, acesta a făcut între timp zeci de live-uri pe instagram arătându-și deschis susținerea pentru Igor Nikolaevici – așa îl numește el în video – și cântânt piese patriotice rusești și moldovenești.

Ghinion însă – ajuns la secția de la Moscova la orele 19 ale Rusiei, secția de votare de acolo era deja deja de mult închisă, din cauza că toți moldovenii de acolo au votat deja și nu mai erau disponibile buletine de vot. Supărat. domnul Rusu a pornit iarăși un live pe Instagram în care a început a înjura ambasadorii moldoveni de la Moscova făcând acolo scandal de zile mari.

A fost nevoie chiar de intervenția poliției pentru a calma spiritele. Feghea Rusu a fost electrocutat pentru a se liniști și a fost transportat la o psihiatrie din Moscova unde urmează să fie reabilitat. Autoritățile ruse au și decis deja să-l deporteze pe cetățeanul moldovean înapoi în republica Moldova cu o interdicție de 10 ani de a vizita Federația Rusă.

Ca de fiecare dată, Dodon a sărit în apărarea domnului Rusu și i-a promis că-l va vizita când acesta va fi deportat în republica Moldova pentru a vorbi cu el bărbătește la un păhărel de vin. Mai mult, Dodon ar vrea să-l roage pe Putin să-l lase înapoi în Rusia pe cetățeanul bătăuș care a stricat două ferestre ale ambasadei și a scos ușa din bălămăli.

Articole asemănătoare