Adolescent arestat după ce a fost la furat cireșe: 9 ani de închisoare

Ani grei de pușcărie pentru un adolescent din Bălți care a mers la furat cireșe și a fost prins de către paznici. Acesta a fost amendat de către poliție cu 60 de mii de lei și a fost pus în pușcărie unde-și va petrece următorii nouă ani de zile.

Tânărul de 17 ani a mers cu două săptămâni în urmă într-o livadă de cireșe de unde și-a cules o sacoșă pentru a le aduce acasă surorii mai mici și mamei, dar a fost prins de către paznici și bătut iar apoi ar fi fost sunată poliția pentru a se ocupa de problemă.

Potrivit poliției, tânărul va sta așa de mult timp după gratii ca să-și învețe lecția și să nu mai fure. Mai ales că livada de cireșe îi aparținea unui investor din Turcia iar kilogramul cireșelor se ridică până la 300 de lei, suma totală a furtului ridicându-se la în total la 1800 de lei.

Tânărul și-a cerut scuze și a plâns în fața jurnaliștilor declarând că-i pare rău de crima pe care a comis-o. Acesta a argumentat că a citit cândva povestioara La Cireșe de către Ion Crenagă și s-a lăsat inspirat dar și-i era poftă de cireșe. În același timp, investorul turc care deține livada de cireși a luat măsuri imediate stropind cireșele cu otravă, astfel încât data viitoare să nu mai fie furat de către copiii care aduc în total pagube anuale de peste 8 mii de lei.

Articole asemănătoare