Nu i-a ajuns bani. Sandu s-a oprit la un restaurant ieftin chinezesc din SUA

Ultima vizită a președintei R. Moldova în Statele Unite a stabilit recordul celei mai ieftine vizite al unui oficial de la noi în SUA. Președinta, fostă consilieră la banca mondială din SUA, a fost nevoită să facă economie cât a putut ea mai bine.

Conform unei agenții de turism de la Chișinău, Maia Sandua ajuns peste ocean făcânt în total 5 escale cu avionul și două călătorii cu autocarul iar asta doar pentru a economisi ceva bani. În plus, delegația țării noastre a fost nevoită să roage niște oficiale de la Washington să le dea niște bani, iar cu dolarii adunați aceștia au mers împreună cu președinta la un restaurant chinezesc care, de obicei, sunt destul de ieftine în Statele Unite.

După ce a fost anunțată vizita ca fiind neoficială, reprezentanții Preșidinției n-au mai dorit să comenteze acest subiect. Cu toate astea, au fost observate mai multe poze făcute chiar de niște paparazzi americani care le-au postat pe rețelele sociale. În poze este evidentă locația aleasă de doamna președintă pentru a lua prânzul într-un oraș atât de mare ca Washington.

Cetățenii moldoveni din SUA s-au aratat însă dezamăgiți de gestul Maiei Sandu, deoarece ei acolo au un salariu bun și ar fi putut să organizeze o strangere de fonduri pentru a hrani delegația modoveneasca. Cu toate acestea, nu toata lumea a fost cuprinsa de dezamagire.

Proprietarul restaurantului chinezesc Gao Xiauyu s-a declarat extrem de mulțumit pentru oportunitatea de a găzdui oaspeți atât de importanți in micul său restaurant. El a mai declarat pe rețelele de soacializare:

“Sunt atat de fericit ca am avut ocazia să întâlnesc așa oameni care mănâncă absolut orice mâncăm și noi în China noastră! Dacă până acum am avut clienți cu pretenții la anumite mâncaruri din meniu, moldovenii nu au avut nicio obiecție la delicatesele noastre tradiționale. Shalom!” – s-a arătat entuziasmat chinezul Xiauyu, stabilit în Statele Unite.

Societatea moldovenească așteaptă cu nerăbdare revenirea în țară a doamnei Sandu pentru a afla mai multe detalii din aceasta scurtă vizită de peste ocean dar și pentru a o întreba ce-a zis mai exact în discursul său de la Harvard. În același timp analiștii politici cred că, de fapt, această vizită ar fi fost mai degraba pentru a testa limitele bugetare ale aparatului Prezidențial, în termeni economici așa numitul scenariu worst-case.

Articole asemănătoare