Agricultor din Hâncești a pus otravă în struguri ca copiii să nu mai vină la furat

Idee năstrușnică al unui viticultor și agricultor din Hâncești, Republica Moldova. După ce în anii trecuți tot mai mulți copii veneau la furat struguri, anul acesta săteanul a decis să pună niște otravă în struguri pentru ca copiii să nu mai îndrăznească să se atingă de roada sa.

Andrei Țurcan dintr-un sat în apropiere de Hâncești se plânge că în anii trecuți tot mai mulți copii veneau să-i fure roada iar acesta pierdea anual câte 2 saci de struguri în valoare de 500 de lei. Strugurii ar fi de un soi mai special și s-ar vinde foarte bine, un singur kilogram costând circa 10 lei.

Din cauza că anul acesta roada este de două ori mai mare decât în anul trecut, viticultorului i-a venit ideea de a pune otravă în struguri pentru ca copiii să se învețe minte când vor mai veni la furat: „Știți, în anii trecuți paraziții ieștia de copii din sat veneau la furat. Câte un culioc, câte un culioc și la urmă eu aveam anual pierderi imense, undeva de la o mie de lei – eu din banii ieștia plătesc cinci oameni pentru o zi de muncă. De data asta am luat de la piața centrală niște otravă de ceea un pic mai scumpă, am amestecat cu niște var și apă și am stropit strugurii. Lasă că ei or să vadă cum o să-i apuce pancriasul, lasă-i să se învețe minte paraziți mititei” – ne-a declarat domnul Țurcan mândru de ideea sa continuând:

„Nu-mi fac eu mare grijă de poamă, că după câteva săptămâni eu o mai stropesc o dată cu un fel de două feluri și o export în Olanda iar acolo poama deja-i vândută la piață și lumea de acolo mănâncă, poate nu le-ar și nică.” – întrebat dacă el însuși ar mânca din roada sa, bărbatul în vârstă de 43 de ani ne-a răspuns: „Ei deamu eu nu o să mai mănânc și nu le dau nici la nepoți, am la mine în grădină niște poamă pe care nu am stropit-o și oi mânca din ea deja”

Urmările distribuirii otravei pe struguri deja se lasă observate. În ultima vreme în sătucul din Hâncești se zvonește că pe tot mai mulți copii dar și pe tot mai mulți adulți îi apucă diareea chiar în timp ce se află la ore sau pe stradă. Agricultorul este însă mulțumit de rezultat, fiind că astfel el poate depista persoanele care i-au furat din vie și-i poate denunța cu mult mai ușor la poliție aducând chiar dovezi precum că persoanele cu astfel de simptome au consumat din strugurii stropiți cu otrava de la Piața Centrală.

Articole asemănătoare