Ajutor în criza din Ucraina: Moldova va trimite niște gopnici de la Ciocana

Vești îmbucurătoare pentru soldații din Ucraina care în ultima vreme și așa se află sub presiune din cauza crizei actuale dintre Rusia și Ucraina. Mai mulți gopnici din Republica Moldova (Chișinău, sectorul Ciocana) s-au arătat dispuși să meargă acolo pentru a lupta cot la cot alături de soldații ucraineni.

Cu toate că nimeni nu i-a abordat, mai mulți gopnici de la Ciocana s-au arătat foarte îngrijorați zilele trecute după ce au văzut că tensiunile din Ucraina se intensifică. Aceștia s-au întrunit și au înnaintat Guvernului Republicii Moldova o scrisoare în care-i recomandă să-i lase pe ei să se ocupe de situația de acolo. Liderul grupării de gopnici de la Ciocana, care se autointitulează Valercik (de la numele Valeriu) ne-a declarat în acest sens:

„Noi stătem cu pațanii la podest și mâncam răsărită, flori de iestea de soare ori cum le mai zice, și Grișa se uită pe Facebook și vede că acolo în Ucraina e jale, soldații fug cu crastuli de-acelea pe cap că se tem de Ruși să nu intre să-i ușidă. Sărmana lume de acolo, vă dați seama? Și iaca ne-am gândit cu pațanii să scrim acolea la guvern or la conducere lu Snegur o scrisoare și să ne oferim chipurile că noi am putea ajuta cum putem noi. Noi dacă mergem acolo, le dăm la bot la toți – și la ucrainieni, și la ruși.. dapăi să vedeți ce repede se liniștesc amândoi și nu or să vree să mai înceapă niciun război. Noi băieții de la ciocana știm cum să împăcăm, știți câte ușigănii și conflicte am avut noi aici la noi în Chișinău? Păi și cine credeți că le-a rezolvat? Poliția, armata? Ei ba, și normal că tot noi la urma urmei am apărut și ba rupem un nas, ba dăm una la bot – asta-i viața de gopnic. Sperăm guvernu să ne susțină și să ne dee deja armament, samalioate, rachete să mergem acolo și să ajutăm cum putem noi.” – s-a arătat entuziasmat liderul grupării care de-abia așteptă să meargă în Ucraina.

Pe de-o altă parte, există și gopnici din cadrul grupării care se cam tem și cam nu îndrăznesc să se alăture celorlalți: „Eu sincer să vă zic cam mă tem, că acolo-i serios și e și Putin la mijloc. Uăi Valera, eu la viața mea știi cât am dat la bot? Ce-i drept am și primit. Dar acolo-i Ucraina și-i ceva mai serios, acolo dacă te duci apăi nu mai poți fugi acasă cum am făcut noi de câteva ori când cineva o vrut să ne ardă o ușiganie fiindcă erau mai mulți decât noi. Nici nu știu, eu sincer să vă spun stimaț de-ieștia de le televizor, cum vă zice blin, reporteri sau cum, eu nu prea susțin ideea asta și încerc din puteri să-mi țin băieții aici acasă la Ciocana noastră frumoasă, ca nu cumva să li se întâmple acolo ceva – că peurmă cu cine o să mai beu eu un pahar de vin și cu cine o să mai schimb o vorbă dacă toț s-or duce și i-ar zdrobi pe acolo?” – s-a arătat îngrijorat un alt gopnic al grupării.

La moment guvernul încă se gândește dacă ar urma să lase gopnicii în Ucraina, un purtător de cuvânt ne-a comunicat însă că gopnicii chiar ar putea fi trimiși în Ucraina fiindcă armata din Republica Moldova la moment este ocupată cu tot felul de verificări dacă cetățenii din spațiile publice poartă masca corect sau nu.

Articole asemănătoare