Navalny va fi totuși extrădat la Chișinău: „Nu a întors creditul la Sebo”

Detalii noi au ieșit la iveală în cazul politicianului din opoziție rus Alexei Navalny. După ce Alexei Navalny s-ar fi întors recent din Germania, unde i-a fost tratată otrăvirea în spatele căreia ar sta Putin, judecătorii din Rusia au decis astăzi soarta lui Navalny pentru următorii ani.

Scandalul care ar sta în spatele acestuia ar fi de fapt un credit de la Sebo pe care Navalny l-a luat în toamna anului 2014, pentru a-și face reparație la casa pe care acesta o deține în satul Băcioi din municipiul capitalei. Navalny ar fi trebuit să întoarcă creditul înapoi, care constituie o valoare de aproximativ 200.000 plus cele 200% dobândă – un total de 600.000 de lei, bani pe care Navalny nu-i avea la timpul dat. Din această cauză acesta ar fi fugit înapoi în țara sa de baștină Rusia. Acolo însă, un reprezentat Sebo l-ar fi otrăvit și ar fi dat vina pe Vladimir Putin.

În timpul în care se afla în Rusia, lui Navalny i-ar fi fost dați câțiva ani de închisoare, decizie contestată de el și soția sa. În a doua instanță judecătorii de la Moscova au decis însă definitiv să-l extrădeze pe acesta înapoi în Moldova la casa lui din Băcioi – lucru pe care Navalny îl consideră chiar mai rău decât închisoarea din Rusia.

Redacția noastră l-a sunat pe Navanlny dar a răspuns soția acestuia care este moldovenacă și ne-a declarat: „Doamne ferește cu creditele iestea de la Sebo, e strașnic ce se face. Voi merge cu Lioșka la Vorbește Moldova să povestim unei țări întregi povara noastră.”

Articole asemănătoare