Năstase va candida la Parlamentare spre funcția de Președinte al țării

Decizie de ultimă oră a fost transmisă la CEC de către candidatul Andrei Năstase. Acesta a decis să ia parte la alegerile Parlamentare drept candidat independent și nu ca Partid Politic, asigurându-și astfel un loc în fotoliul de Președinte al republicii Moldova.

Ideea i-ar fi venit lui Năstase după ce în ultima vreme acesta nu prea deține nici o funcție importantă în stat. Într-o emisiune la TV acesta ar fi criticat faptul că în fruntea Președinției se află o femeie și că ar trebui să se afle un bărbat ca el, care are încredere în Dumnezeu și relații bune de prietenie cu Mitropolitul și cu Biserica Ortodoxă.

Cererea lui Năstase a fost însă respinsă de CEC, dat fiind faptul că nu e posibil ca în ziua alegerilor Parlamentare să fie ales și Președintele Republicii Moldova iar mandatul de președinte al doamnei Maia Sandu încă nu a expirat definitiv.

Năstase la rândul său se simte discriminat și a atacat instanța în judecată la tribunalul european CEDO, susținând că Curtea Constituțională ar juca de fapt jocuri politice și nu ar dori să-l facă pe Năstase Președinte cum ar prevede Constituția în ochii lui Năstase.

Articole asemănătoare