Asfaltul călcat de Sandu va fi demontat și expus la o licitație europeană

În premieră Moldova va distruge şablonul de export din anii 90′. Astfel, pe lângă vin şi ceva la vinişor (context popular pentru carne, brânzeturi, fructe, legume, prăjituri, etc), ţara noastră plănuieşte să monetizeze şi porţiunile de asfalt unde a păşit însuși Maia Sandu, președintele R. Moldova.

Motivul acestui boom de atenție era destul de previzibil – mâna Europei. Se pare că asociaţia Nipple Strength ce a reglementat legal egalitatea între sexe, îndeosebi pe teritoriul statelor musulmane, a dorit astfel să dea un exemplu. Pentru a calma valurile din tazic, ambasadorii UE au organizat la Luxembourg o licitaţie în cadrul căreia vor vinde la licitație printre altele pantofii Angelei Merkel dar și o porțiune de stradă pe care a călcat Maia Sandu. În plus, tot acolo fiecare fan/fană a egalităţii va putea cumpăra suvenire de granit din inima Chişinăului alegându-se și cu o călătorie gratuită prin orașul Chișinău valabilă o lună de zile.

“Simt de la naştere, cu fiecare fibră a sufletului, conexiunea dintre mine şi acest colţ de rai. Anume din acest motiv, sunt gata să jertfesc partenerilor mei o părticică de Botanica, una de Centru şi chiar una de Ciocana. M-am asigurat că cumpărătorii primesc secvențe video bonus ce demonstrează faptul că m-am deplasat fără pază pe acest asfalt pitoresc, acolo am călcat eu cu pantofii mei – nu vă faceți griji, porțiunea de drum a fost curată, am și dovadă: Emilian Crețu a lins acel asfalt. Pot doar adăuga că tarifele încep de la 25 euro per cm, o sumă destul de modestă pentru contingentul european oarecum, doar știm că cei din Europa cumpără tot felul de lucruri. Rămâne important doar un detaliu: un pas mic pentru mine, dar unul colosal pentru aderare”, ne-a relatat Maia Sandu.

Bejenaru Oleg, unul din muncitorii implicaţi în demontare, îşi aminteşte şi acum acea uşoară frustrare dis-de-dimineaţă. Pensionarul a deschis Viber-ul să citească liniştit stickerele cu felicitări matinale, dar când colo a primit numai front accelerat de muncă.

La solicitarea jurnaliştilor, Oleg a declarat următoarele: “Tare slută treaba, eu pe drumul acesta prima data am învârtit o samocrutcă după şcoală, prima dată am petrecut-o pe vecina Aurica după discotecă, prima dată am tăvălit pe jos un socialist după alegeri, off. Mai pe scurt prea multe amintiri și ar fi păcat să fărâmăm drumul, dar o s-o facem că aceia din Europa oricum or să ne plătească bani să-l reparăm înapoi”

Valoarea culturală a ţării ce stagnează moderat ultimii 25 de ani va fi reanimată prin acest gest de comun acord, iar jumătate din venit (44% cu TVA inclus) va fi donat pentru ca porțiunile de stradă călcate care se vor scoate la licitație să fie reparate din nou iar restul banilor vor fi băgați în bugetul de stat și redirecționați către școli și grădinițe.

Articole asemănătoare