Avion reținut pe aeroportul Chișinău după ce piloții au comandat sushi

Este o perioadă dificilă pentru moldovenii care vor să călătorească – după reținerea avionului moldovenesc în Turcia, și la Chișinău a fost reținut un avion pe pistă timp de aproape trei ore, totul din cauza piloților.

Totul s-ar fi întâmplat duminică dimineață în jurul orei nouă și jumătate pe pista Aeroportului Internațional din Chișinău. Potrivit unor pasageri de la bordul avionului Airbus 320 cu destinația Varșovia, zborul a fost întârziat cu aproape trei ore din cauza piloților care au refuzat să decoleze. Motivul refuzului a fost aflat în momentul în care pasagerii au observat cum un curier pe bicicletă s-a apropiat de aeronavă și a livrat o cutie de sushi fiindcă piloților le era a mânca. Acesta a ajuns pe pista de decolare după ce a fost nevoit să treacă controlul de securitate și să primească un permis de circulație pe teritoriul Aeroportului Internațional din Chișinău.

“Suntem foarte supărați, ar fi putut să ne anunțe și pe noi că comandă sushi. Noi tot am vrut să mâncăm ceva bun, mai ales că mie sușile foarte tare îmi plac.” – a scris un pasager pe rețelele de socializare. Un reprezentant al companiei aeriene a declarat că în Moldova este permis să dai comandă de mâncare chiar din avion, dar trebuie să fii membru al echipajului de bord pentru a avea acest privilegiu. La rândul său căpitanul aeronavei cu pricina este cunoscut printre colegi ca fiind un gurmand care, uneori, mai mănâncă și mâncarea din meniul pasagerilor.

Zborul cu destinația Varșovia a fost efectuat totuși în ziua respectivă iar pasagerii au primit cadouri pentru răbdarea de care au dat dovadă: câte un șervețel umed cu logo-ul AirMoldova dar și câte o pungă de la Orheiland. Ar trebui să ne așteptăm și la alte întârzieri în următoarele trei luni ale anului deoarece sezonul estival abia a început.

Nu este prima dată când se întâmplă un astfel de incident. Anul trecut, un avion a fost nevoit să aștepte ore în șir după ce la aeroport a fost chemată ambulanța din cauza că o stewardesă tocmai trebuia să nască, chiar înainte de zbor.

Articole asemănătoare