Băbuță vindea marijuana la Piața Centrală: „Credeam că-i leuștean uscat”

Descoperire uimitoare pentru niște polițiști care umblau prin Piața Centrală pentru a face niște cumpărături. Aceștia au dat peste o bătrânică care vindea cumpărătorilor marijuană uscată pe care o păstra în borcane.

Polițiștii au zărit întâmplător băncile bătrânei în care era păstrat canabisul uscat și au luat-o la întrebări pe femeie în vârstă de 72 de ani:

„La data de 9 decembrie anul curent împreună cu un coleg de patrulare prin Piața Centrală am surprins o bătrână în vârstă de 72 de ani chiar în timp ce aceasta vindea substanța uscată trecătorilor sub pretextul că legătura de substanță ar fi un ingredient pentru alimente. În realitate însă era vorba de marijuana pe care femeia toată vara ar fi crescut-o în grădină, a uscat-o și a conservat-o în bănci atât pentru consumul propriu cât și pentru a o vinde.” – ne-a declarat polițistul la înaintarea cererii noastre pe acest caz. Am sunat-o și pe bătrâna care deocamdată se află în arest la domiciliu și am întrebat-o dacă era conștientă de planta pe care o vinde: „Da n-am făcut eu nică rău mamă, că eu buruienile iestea le puneam și în borș și mai făceam și câte-o tocănică cu ele, lui bărbat-mio tare-i mai plăcea. Am văzut eu că câteodată le mai fuma, da nu mi-a dat prin cap ce fel de plantă ar fi asta bat-o vina s-o bată. Am fumat și eu o dată din ea și mi-o trecut durerea de șăli.” – ne-a declarat femeia.

Întrebată dacă-i pare rău de crima comisă femeia a susținut: „Da ce să-mi paie rău, ce am făcut rău mă rog? Eu am crezut că-i leuștean uscat, că la miros tot așa este, zău vă spun. Și câteodată mai făceam câte un ceișor dacă ne mai prindea răceala, tare bun ceai se primește, le-am dat și la vecine și le-o plăcut și lor. Eu netale zău să-ț spun mai am trei fiice, un fiu și cinci nepoți și când veneau pe la mine apăi de fiecare dată doreau să le dau câteva legăturici, tare bucuroși mai era. Fie ce-o fi, că orice plantă îi dată de la Dumnezău, doamne Ajută.”

La moment femeia în vârstă se află deocamdată în arest la domiciliu, acolo unde încă continuie să folosească așa-zisul leuștean pentru a-l pune prin tot felul de mâncăruri și băuturi pe care aceasta le consideră lecuitoare datorită plantei-minune. Totuși, femeiii i-a fost interzi să mai împartă marijuană uscată vecinelor – lucru care le-a supărat rău. Câteva zeci de vecine s-au îngrămădit la poarta babei și au început a protesta cerând să le fie permis din nou accesul la unul dintre condimentele lor preferate pe care l-ar fi folosit de ani de zile fără ca cineva să facă o oarecare remarcă.

Articole asemănătoare