Balena scoasă din Râul Nistru va fi vândută la Piața Centrală

După surpriza cu care au fost confruntați pescarii de pe Râul Nistru după ce au descoperit o balenă moarte chiar pe malul râului, autoritățile împreună cu pescarii au decis ce vor face cu corpul neînsuflețit al animalului cu o greutate de 4,5 tone.

Balena a fost descoperită chiar pe malul râului cu 4 zile în urmă de către niște pescari care au mers la pescuit pe malul Râului Nistru. Aceștia au alertat imediat autoritățile anunțându-le că balena nu prea dă semne de viață și cel mai probabil ar putea fi decedată.

La fața locului au sosit mai multe echipaje ale pompierilor dar și poliției care au încercat să investigheze cauza apariției animalului chiar pe malul Râului Nistru. După expertiza specialiștilor în domeniu, din cauza schimbării de climă animalul ar fi ales în mod greșit Râul Nistru drept rută chiar din Marea Neagră iar din cauza nivelului mic de apă din Nistru balena nu a mai putut supravețui și a fost dusă de valuri chiar la mal decedând.

Autoritățile au decis să taie o parte din balenă în bucățele mai mici ca mai apoi aceasta să fie vândută chiar la Piața Centrală într-un magazin de Pește. Vânzarea balenei ar aduce statului câteva milioane de lei de lei în bugetul din care vor fi plătite pensiile. Capul balenei însă va fi plasat într-un muzeu din Chișinău, dat fiind faptul că acest eveniment a fost o senzație unică a naturii pentru țara noastră. Și pescarii care au descoperit balena vor profita, aceștia vor primi gratuit 4 kilograme din balenă. Kilogramul ar urma să fie vândut cu 300 de lei.

Experții moldoveni în domeniu însă se arată îngrijorați de schimbarea bruscă a condițiilor de climă și cer implementarea măsurilor urgente precum interzicerea scăldatului în Râu pentru a nu deranja animalele de apă dar și creșterea fluxului de apă din Râul Nistru.

Articole asemănătoare