Orheian a alungat colindătorii de la poartă fiindcă se temea de Covid

Momente neplăcute pentru niște copii chiar în pragul Crăciunului pe rit vechi care au umblat cu colindatul prin Orhei. Aceștia au fost alungați afară din ograda unui orheian pe motiv că nu purtau mască și fiindcă bărbatul se temea de Covid.

Colindătorii au sunat la poarta unui bărbat, locuitor al unui sat din raionul Orhei, care i-a și lăsat în ogradă să-l colindeze. Când au terminat însă colinda, bărbatul tocmai a ieșit afară din casă și i-a zărit pe copii că nu purtau mască așa că le-a poruncit să părăsească ograda imediat pentru a nu transmite Covid-ul până la ușa casei și să se reîntoarcă cu mască și vaccinați dacă doresc să primească cadourile.

Un colindător ne-a contactat povestindu-ne mai amănunțit despre incident: „Nenea deodată ne-a lăsat în ogradă și l-am colindat, dar când a ieșit la ușă și a văzut că suntem așa de mulți, se vede că nu avea destul ca să ne dea la toți. Așa că a început a țipa la noi: ieșiți afară din ograda mea lepădăturilor că n-aveți mască și nici test, amuș o să mă mai umpleți cu zaraza asta de Covid. Și noi n-am vrut să ieșim afară din ogradă fiindcă deja am spus colindul și am vrut să ne dea măcar niște bomboane și niște orange, dar el oricum s-a îndreptat spre noi răcnind așa că ne-am speriat și am fugit.” – ne-a declarat unul dintre colindătorii care mai apoi ar fi mers împreună cu prietenii săi la magazin, acolo unde acesta a cheltuit aproape jumătate din banii îngrămădiți pentru a-și cumpăra o mască, un gel de dezinfectat mâinile și un test antigen care detectează dacă ai Covid sau nu.

Între timp, am dat și de bărbatul care i-a alungat pe colindători din casa sa. Echipa noastră jurnalistică de la Orhei a făcut un experiment mergând la casa bărbatului, acolo unde am purtat o mască și ne-am testat chiar de fața bărbatului, arătându-i că nu avem Covid. Cu toate acestea, după ce i-am urat mulți ani și sănătate bărbatul și-a închis ușa casei și nu a mai ieșit afară pentru a ne răsplăti cu dulciuri sau bani, cum se face potrivit obiceiului.

Am mers la un vecin de-al bărbatului pentru a vorbi cu el, însă acesta avea atașat pe poartă o foaie pe care scria: “Primim numai colindători vaccinați și testați la Covid”.

Articole asemănătoare