Bătaie la un cimitir chiar de Blajini după ce Preotul a refuzat să mănânce din frigărui

Bătaie cu îmbrânceli și înjurături la un cimitir din satul Costești Raionul Ialoveni, chiar de Paștile Blajinilor, după ce un Preot a refuzat să guste din cârnăciorii de pe grătare ale unor enoriași.

Capul Familiei, domnul Toader Rusu, l-a luat la rost pe preot după ce acesta a sfințit mormântul dat dar a refuzat să bea un pahar de vin și să guste din cârnăciorii mici care tocmai fusese scoși de pe grătar. Cu toate că preotul a explicat că acest lucru se datorează pandemiei dar și faptului că este vegetarian, domnul Toader a început să-l înjure pe preot și să-l dea de rușine în fața lumii de la cimitir.

Preotul Ghenadie a luat măsuri imediate și a început a se ruga pentru domnul Toader, crezând că ar fi copleșit de tot felul de draci și vrăjmași care ar trebui alungați cu ajutorul rugăciunilor. Ba chiar a fost chemat de urgență Poliția dar și un călugăr de la Mănăstirea Saharna pentru a-l elibera pe Toader Rusu de draci și a-l pune pe calea cea dreaptă – însă fără succes. Mai ales că și soția acestuia a început a-l înjura pe preot de mama focului, nefiind de oprit. Lumea din cimitir a încercat să-i calmeze pe cei doi, încercând să le explice că merge vorba doar de un cârnăcior și nimic mai mult.

La fața locului, poliția nu a pus nicio amendă fiind rugată de preot să-l lase pe domnul Toader pe mâna călugărilor de la Saharna. Echipa noastră l-a sunat pe preot pentru a-l întreba cum se simte, iar acesta ne-a declarat că e în regulă și că ar fi de fapt refuzat să guste din bucate din simplu motiv că anul trecut a fost otrăvit probabil din această cauză iar anul acesta el a devenit vegetarian, adică persoană care nu mai mănâncă carne deloc.

Bărbatul care s-a luat de Preot dar și soția lui riscă să rămână închiși două săptămâni într-o pivniță de la Saharna pentru ca să li se scoată spiritele cele rele, în special joia – unde un Duhovnic se va apropia acolo cu peciata pentru a alunga diavolii din cei doi.

Potrivit surselor lăcașului de la Saharna, nici Duhovnicii însă nu prea doresc să se apropie de cei doi care în anii trecuți au mers și pe acolo pentru a face scandal la tot felul de sărbători, nefiind mulțumiți că Preotul nu le citea numele îndestul de tare, așa cum și-ar fi dorit ei.

Articole asemănătoare