Bătăuşii de la TV vor sta închiși 30 de zile: „Să vă reveniți oleacă”

Decizie de ultimă oră luată de Curtea Constituțională pe cazul celor doi politicieni care s-au luat la bătaie chiar în direct. Aceștia vor sta câte 30 de zile la răcoare pe motiv de promovare a violenței la TV dar și vor primi câte o amendă de patruzeci de mii de lei.

Curtea Constituțională a decis să preia acest caz de urgență din cauza interesului publi dar și imaginile video apărute în spațiul online din republica Moldova văzute de sute de mii de cetățeni. Din această cauză, cei doi politicieni Ghenadie Cosovan și Sergiu Tofilat vor sta închiși la penitenciarul numărul 13 pentru 30 de zile după care vor urma cursuri de îmbunătățire a comportamentului la o psihiatrie clinică din capitală pentru alte 12 zile.

La baza deciziei Curției a stat articolul 17, alineatul 2 din legea conduitei politicienilor care prevede următoarele: „Comportamentul animalistic, ieșit din cale afară, care promovează un caracter bătăuș și o conduită agresivă este amendat cu 30 de zile de închisoare și cel puțin o mie de unități contravenționale. Totodată, deputații vizați vor fi obligați să petreacă cel puțin două săptămâni într-o psihiatrie de reeducare a spiritului.”

În discursul său, judecătorul Andrei Cărăuș s-a dat și un pic cu opinia referitor la caz: „Dragi politicieni, aveți grijă ce faceți și ce vorbiți pe la televizor, ce chiar sunteți ca niște animale la Zoo? Nici animalele de la Zoo nu sunt așa de pălite la cap ca voi, aveți oleacă de omenie că la televizor se uită și copii.. păi ce exemplu le dați? Ca ei la școală tot așa să se ucidă ca nebunii cum voi? Stați oleacă la răcoare și meditați, să vă reveniți oleacă”

Articole asemănătoare