Bătrânețele? De 9 Mai, Voronin umblă prin Capitală strigând că vrea unire cu România

Confuzie la Parada de nouă mai organizată astăzi de Socialiști și Comuniști. Vladimir Voronin, liderul Comuniștilor, și-a schimbat brusc cursul începând să strige prin mulțime că vrea Unirea.

Mai mulți susținători au rămas cu gura căscată când l-au surprins pe Voronin la parada de nouă mai chiar în timp ce acesta a început să strige că dorește Unirea cu România și restabilirea României Mari. Mulțimii nu-i venea să creadă:

„Jos Bolșevicii, Unirea cu România vrem cu toții. Ne-am săturat să fim sub jugul rușâlor atâta, eu așă șî nu înțăleg asta de când am fost reji de țară, la și mama lor țin rușîi armată pe teritoriu nostru? Ștefan Cel Mare nu și-ar dori acest lucru și o știm asta cu toții, că doar Ștefan Cel Mare însuși avea cu Românii o prietenie foarte bună și așa trebuie și noi. Vrem Unire cu Românii și cu Basarabia, Bucovina și ce mai au ei pe acolo.” – ne-a declarat Voronin în timp ce striga prin mulțime. Totuși, după câteva minute acesta a fost zărit de colegul său Dodon care l-a tras de-o parte și i-a spus că a încurcat cuvintele. După asta Voronin a revenit în fața jurnaliștilor împreună cu Dodon care i-a spus că el de fapt ar fi cerut unirea cu Rusia, dar a încurcat țările.

„Domnul Voronin deja e bătrân și se mai încurcă câteodată, dați-i înțelegere vă rog. Eu am să vorbesc acuma pentru el fiindcă-l cunosc destul de bine. Domn Voronin nu a avut în vedere că vrea Unire cu România, el a avut în vedere altceva dar jurnaliștii iarăși au interpretat cum nu trebuia. Dați-i crezare că-i deja vârsta, la așa vârstă te mai încurci și mai scoți câte o prostie pe gură. Așăi domn Voronin?” – l-a întrebat Dodon pe Vorononin în timp ce acesta stătea lângă Dodon și privea prin părți, nemaifiind abordabil.

Nu este prima dată când lui Voronin i se manifestează bătrânețele. Anul trecut liderul Comuniștilor a fost surprins chiar în timp ce s-a rătăcit prin Parlament și-l căuta pe Lenin.

Articole asemănătoare