Bătrânică din Băcioi surprinsă într-un Bentley după majorarea pensiilor

După ce de la 1 octombrie curent a intrat în vigoare legea cu privire la majorarea pensiei minime de până la 2000 de lei, mai mulți bătrâni beneficiari ai acestei reforme și-au îmbunătățit simțitor stilul de viață.

Unii din aceștia și-au achiziționat cele mai performante gadgeturi, și-au pus dinții sau au plecat la odihnă în Egipt. Însă doamna Agripina din satul Băcioi și-acumpărat un nou bolid – un Bentley seria 5 datorită banilor din noua pensie și ajutorului fiului său de peste hotare.

Aceasta a fost surprinsă pe străzile principale ale satului în ziua când a mers să își schimbe cauciucurile de iarnă. Potrivit localnicilor care au surprins-o pe bătrâna în vârstă de 94 de ani la volanul mașinii spun că aceasta și l-a achiziționat recent motivând că are o pensie foarte mare din care își poate permite deja orice. Am mers în Băcioi să ne convingem că cele relatate sunt adevăruri. Am găsit-o pe doamna Agripina la cimitir, aceasta-și parcase mașina chiar lângă mormântul soțului ei și vorbea cu acesta. Ne-a spus că se laudă cu ce bijuterie a venit să îl viziteze.

Bătrâna a mai adăugat că visează la o asemenea mașină de când era mică, iar acum odată cu majorarea pensiei nu a ezitat să își îndeplinească visul din copilărie: “Încă din 1947 când prima dată am văzut această mașină în fața Sovhozului din sat m-am îndrăgostit de ea la prima vedere. Toată viața am așteptat ziua când pensiile vor fi mărite cu 400 lei ca să-mi pot permite această mașină de lux. Datorită pensiei și fiul de la Franța mi-a mai trimis niște euri și am procurat-o, Dumnezău e Mare. Acuș merg și pe la mormintele fostelor mele prietene să mă laud și lor cu mașina mea. ” – ni s-a lăudat femeia precizând:

“Cât au fost vii niciodată nu au crezut că o să-mi cumpăr așa mașină. Lasă că eu după asta oi merge și pe la la magazinul din sat să-mi cumpăr niște trufe albe că cele negre îmi rămân în dinți.”

O altă istorie fericită este și cea a pensionarelor din satul Zubrești, raionul Strășeni care au mers direct de la poștă cu pensia proaspăt primită la un magazin de telefoane. Acestea și-au cumpărat cele mai performante smartphone-uri de tip iPhone 5 spunând că le rămân bani să le cumpere și nepoților câte unul. Ptrivit unui reportaj Tv8, bătrânele însușesc cu pași mici dar siguri utilizarea telefoanelor și spun că nu-și mai imaginează viața fără ele. Reportaj video mai jos.

Femeile care și-au procurat Smartphone-uri din pensia mărită.
Articole asemănătoare