Benzina-i prea scumpă. Tot mai multe şcoli auto oferă lecțiile practice pe bicicletă

Din cauza prețurilor exorbitante la carburanți, tot mai multe școli auto din Capitală decid să le ofere viitorilor șoferi de motoclicletă lecții practice pe bicicletă. Acest lucru i-a cam nemulțumit pe viitorii șoferi – vestea bună este însă că aceștia vor plăti mai puțin pentru lecții.

Astfel, persoanele care doresc să devină șoferi și să-și facă permis pentru motocicletă, adică permisuri de categoriile A, A1 și A2, deocamdată vor fi nevoiți să practice lecțiile pe bicicletă din cauza că școlile auto nu-și pot permite să cumpere benzină pentru motociclete, fiindcă acesta și așa-i prea scumpă:

„Din păcate nimeni nu se gândește la noi, învățătorii auto care le arată viitorilor șoferi cum să meargă pe motocicletă. Și așa vedem că prețurile la benzină îs prea mari, așa încât noi chiar și la oficiu ne aducem hârtia de veceu de acasă fiindcă nu putem acoperi costurile. De aceea am decis ca deocamdată să oferim lecțiile practice pentru motocicletă pe o bicicletă – nu-i mare diferență între bicicletă și motocicletă, plus că bicicletele noastre îs electrice și se încarcă din mers, așa noi economisim și curent, și benzină, și bani. Evident vom face schidcă, cum se zice, reducere de asta, la toate persoanele cointeresate să-și facă un permis de conducere pe motocicletă. În plus, pentru a-i mai calma pe cei care s-au înscris să-și facă permis de motocicletă, am hotărât să le dăm câtorva și permis de mașină fiindcă după părerea noastră aceștia ar fi gata să conducă și o mașină.” – ne-a declarat Vasile Flocea, șeful unei școli auto din Chișinău.

Pe de-o altă parte, mai mulți elevi s-au arătat indignați din cauza lecțiilor auto pe bicicletă și au declarat că sunt gata să-și aducă combustibilul de acasă, numai să fie lăsați să meargă pe motocicletă: „Tata meu are benzină destulă că el a lucrat la o zapravcă și a auzit că se va scumpi și benzină, și dizăl, așa că a adus acasă câteva cisterne pe care le ținem în grădină și eu mi-aș putea permite. Eu l-am rugat pe domn profesor să fac lecțiile normal pe motoțâclă, da el n-a vrut că o zis că or să vadă și ceilalți care fac pe bicicletă și or să vreie și ei.” – susține un băiat care în curând urmează să susțină examentul practic pentru a primi un permis de conducerea unei motociclete.

Articole asemănătoare