Bețivanii de la Rezina deja sărbătoresc Paștele: Au pornit cu colindatul

Chiar dacă încă nici nu-i Paștele, sărbătorile pascale deja sunt sărbătorite în raionul Rezina, acolo unde astăzi au fost surprinși câțiva bețivani foarte bine cunoscuți care, fără ca să ne surprindă, căutau băutură.

Niște bețivani dintr-un sătuc din Rezina s-au trezit dis de dimineață pentru a umbla de la casă la casă cântând colinde. După ce însă mai mulți oameni nici măcar nu i-au primit în ogradă, aceștia au hotărât să renunțe la colindat și să cheltuie toți banii strânși pe niște băutură chiar la magazinul din sat:

„Eu am mai fost cu colindatul în anii trecuți și parcă merjea mai bine, dar acuma lumea se zgârșește mai tare și nu vre să ne dee niște parale, că avem și noi nevoie – ni se usucă gâtul că n-am mai băut nemic rachiu de azi dimineață, deamu au trecut câteva săptămâni de atunci. Am fost la o babă și i-am cântat colind cu nașterea lui Maica Domnului și baba ne-o început a lua la suduit, ne-o fugărit din ogradă de parcă am făcut șeva rău. Noi aghe așteptăm să vie primăvara ca să umblăm de-a ouălea la toată lumea, că altceva n-avem ce face. Eu am lucrat o viață la strâns metalalom și acuma n-am nicio pensie calumea. Auz, da matale ai la tine ceva de băut? Sau vreo țâgară ceva? Eu am la mine foc.” – ne-a comunicat bărbatul care nu se mai putea ține pe picioare.

Am sunat primarul din sat pentru o reacție iar acesta s-a arătat cam deranjat de apelul nostru:

„Auz, da de unde ai tu număru meu în genere? Șini ești fa, prezintă-te, arată ceva un document ceva spune la comanda cui suni. Asta precis te-o pus vecinu să mă suni tu pe mine și să mă trezești din somn la ora asta, eu lui i-am spus că am să-i plătesc jinu șela, să mă lese în pace că am să-i stric drumul pe care i l-am făcut la poartă și nu mai vede de la mine ajutor social, gnida ce este el.” – ne-a reproșat primarul, cu toate că l-am sunat pe la orele 14 ziua în amiaza mare.

Articole asemănătoare