Bill Gates deschide la Orhei o fabrică de produs cipuri pentru Tractoare

Senzație la Orhei – acolo unde magnatul Bill Gates, fondatorul Microsoft, are de gând să deschidă o fabrică de produs cipuri pentru tractoare. Investiția de zeci de milioane al marelui miliardar ar aduce mii de locuri de muncă în țara noastră dar și taxe de milioane la stat.

Astfel, un teren agricol de câteva zeci de hectare a și fost deja cumpărat iar construcțiile vor începe în luna Septembrie. Fabrica numită „CipTrac” a fost înregistrată în registrul oficial de stat și va opera sub pretextul unei fabrici de producere a cipurilor pentru tractoare electrice.

Este vorba despre o fabrică care va produce cipuri 5G ce pot fi introduse în orice tractor, unite cu telefonul mobil sau cu oricare alte cipuri existente și controlat de la distanță. Totodată, cipul permite tractorului să meargă singur fără ca să fie condus, să pornească orice muzică dorită, ba chiar să care fân dintr-un loc în altul fără un oarecare șofer – lucru foarte practic mai ales pentru agricultorii de la țară.

Orheienii se arată mulțumiți de această decizie și din nou îl laudă pe liderul lor Ilan Șor pentru acest fapt, cu toate că Șor nu are nimic de făcut cu Bill Gates sau proiectul în care miliardarul urmează să investească milioane. Un purtător de cuvând al lui BIll Gates ne-a confirmat lucru că Ilan Șor nu stă în spatele companiei din Orhei: „ Domnul Bill Gates deschide această companie pentru producere de fel de fel de cipuri de introdus prin diferite locuri, în special în tractoare. Asigurăm că acesta nu are nimic de făcut cu primarul Orheiului care este foarte controversat.”

Există însă și critici la adresa lui Bill Gates. Alți cetățeni îl acuză pe Gates de conspirații și cred că acesta se ascunde în spatele ordinii mondiale – acest lucru ar fi ieșit la iveală mai ales din cauza că de multe ori în ultima vreme Orheienilor nu le prea merge Windows-ul. Petrea, un locatar de acolo, ne-a declarat: „Văhăhă, dapăi nu trebuie de lăsat oameni buni.. aista-i michiduță. Eu am citit pe adnaklassnik un video și sincer vă spun, omul ista o să ne bage cipuri peste tot, prin cap și chiar prin fund într-o zi. Eu nu-s de acord în nici într-un caz, doamne ferește” – s-a arătat îngrijorat agricultorul care deține 4 tractoare.

Articole asemănătoare