Bradul din Orhei ars de niște colindători după ce au dat artificii în aer

Caz șocant chiar in ajun de Anul Nou la Orhei. Câțiva tineri din oraș s-au pornit cu colindatul și le-a trecut ideea prin cap de a aprinde niște artificii chiar în apropierea pomului de Crăciun de la OrheiLand – însă ghinion.

Atmosfera de sărbătoare a fost ruinată astăzi în jurul orei 19 când unul din tineri a adus focurile de artificii pe care aceștia ulterior le-au și incendiat. Artificiile incendiate au început a zbura orizontal, atingând crengile bradului. Din urma acestor artificii a avut de suferit și o babă care la momentul dat dansa o horă în jurul bradului:

„Eu am observat pe nimernișii iștia cînd au intrat in piață, uite la aista, are și tatuirovkă pe față Satană ce este el, ni s-o belit mâna din sprișina lui. Handicapați de copchii, ia uitați-vă ce-i din bradul nostru pe care ni l-a cadonat domnul Ilan Șor din banii lui munciți. Așa primar bun avem, ne-a pus brad frumos, da aiștia caută saliuturi și chiorăsc lumea. Așa colindători nu merită nicio copeică nică. Măcar mulțumesc domnului Șor că o să-mi plătească operația din banii lui și o să mă viziteze la spital.” – ne-a declarat bătrâna. Femeia în vârstă nu a fost însă unica care a avut de suferit, și mai mulți copii din Orhei au început a plânge fiindcă nu mai au unde cânta “O brad, frumos, cu cetina ta verde”. Alții însă, în loc sa sune de urgență pompierii pentru a strânge incendiul, au început să filmeze TikTok-uri cu dansuri pe fonul bradului care ardea în flăcări.

Atât Ilan Șor cât și Tauber s-au arătat șocați de acest incident. Primarul de Orhei cercetat penal în R. Moldova a scris pe Twitter „Niște râsuri de colindători au dat foc la bradul de la OrheiLand” arătându-se întristat. Ulterior la fața locului au venit pompierii și poliția pentru a potoli incendiul. Aceștia din păcate nu au putut salva bradul din cauza că acesta a ars aproape complet. Tinerii care ar fi incendiat bradul au fost mai înainte surprinși în timp ce consumau alcool și miroseau clei. Aceștia ar putea risca ani buni de pușcărie.

Bradul din centrul Orheiului l-a costat pe Șor 2 milioane de lei, fiind cel mai scump brad din țară. Costurile pentru un nou brad, care mâine deja urmează să fie inaugurat, vor fi acoperite iarăși de Ilan Șor. Totuși, în urma acestui incendiu mai mulți primari din raionul Orhei cer ca pe viitor toți colindătorii din Orhei de la vârsta de 14 ani să plătească taxe comunei pentru a reîntoarce banii care vor fi cheltuiți pentru bradul care urmează să fie inaugurat mâine chiar de Marina Tauber.

Articole asemănătoare