Buliga dată afară din funcție. Va spăla pelincuțe la Penitenciarul Nr. 13

Vești proaste pentru Valentina Buligă, fosta Ministru al muncii, protecției sociale și familiei al Republicii Moldova. Aceasta a fost dată afară din funcție și ar urma să-și petreacă anii de pensie la penitenciarul Nr. 13 împreună cu o bună prietenă. Totodată, Buliga a primit o funcție în penitenciar.

Astfel, administrația penitenciarului a decis s-o numească pe Valentina Buliga drept femeia de serviciu al sectorului doi al închisorii. În această funcție, Valentina Buliga va fi responsabilă în mare parte de spălarea pelincuțelor, ștergerea pereților și podelelor dar și spălarea toaletelor deținutelor și deținuților de la numărul 13.

Mai în glumă mai în serios, funcția i se atribuie Valentinei Buligă la câțiva ani după ce aceasta le-a reproșat în trecut mămicilor care nu au bani pentru pampersuri la copii adresânduli-se cu vestita frază: „Spălați Pelincuțe”. Se pare că soarta a dat de această dată însă chiar peste fosta deputatp PDM care singură va fi nevoită de acum înainte să spele pelincuțele tuturor deținuților de acolo.

Buliga s-a arătat foarte nemulțumită de decizia administrației și a rugat avocatului ei să o apere, însă acesta a lăsat-o din cauza că nu a fost plătit în ultima vreme: „Ce-i cu mârșăvia asta? Eu să spăl acum pelincuțe, păi eu în viața mea nu am făcut așa ceva. La mine în apartament eu am avut servitoare care-mi făceau și mâncare, spălau și pe jos, și vasele… voi ce? Eu voi refuza categoric să mă supun astfelor presiuni și provocări, pentru ce am fost eu o țară întreagă deputată și am lucrat doar în folosul cetățenilor? Am vrut împreună cu domnul Plahotniuc să facem și drumuri bune, și case bune.. dar iaca na în ce treabă ne aflăm acuma, pentru alte întrebări adresați-vă avocatului meu” – a declarat Buliga pentru jurnaliști în drum spre celula ei din Penitenciar.

Din cauza refuzului de a lucra, jandarmii celulei au decis să o închidă pe Buliga cel mai probabil într-o celulă în care patul este din lemn și nu are nici o plapumă, o pernă sau chiar un loc în care să meargă la toaletă. Când va accepta să-și preia noua funcție, fosta ministră ar putea profita din nou de facilități precum electricitate, condiții un pic mai umane dar și câte un păhărel de vin la masa de la amiază.

Articole asemănătoare