Cadou de Ziua Independenței: România oferă Republicii Moldova un munte

Un nou cadou generos din partea României (tradițional cunoscută și ca Muntenia). După ce Românii ne-au dat milioane ajutoare, de data asta președintele român Klaus Iohannis a dăruit să ne dăruie o porțiune de teritoriu cu un Munte din Muntenia – asta cu ocazia Zilei Independenței.

Președintele României s-a gândit ce-i lipsește țării noastre și a hotărât să bucure toți cetățenii dăruind Moldovei astfel un munte. În cadrul unei convorbiri telefonice cu președintele R. Moldova, Klaus Iohannis și-a arătat gratitudinea față de relația dintre cele două țări:

„Republica Moldova și România s-au aflat mereu într-o frățime congruentă și irevirsibilă. De această dată am hotărât să facem un pas mai mare și să cadonăm fraților noștri ceea ce le lipsește în țară: un munte. Anunțăm că în următoarele săptămâni vom înscrie teritoriul pe care se află muntele drept țărâm al Republicii Moldova, astfel încât toți cetățenii de peste prut să poată veni aici la odihnă fără nici un document și fără nici o problemă.” – i-a declarat Klaus Iohannis Președintei noastre la telefon.

Pe de-o altă parte, Sandu s-a arătat copleșită de acest gest declarând la rândul său: „Vă mulțumesc domnule Iohannis, este într-adevăr un cadou foarte frumos din partea poporului Român pe care ne bucurăm să-l acceptăm. Sperăm ca România să ne ofere cândva și măcar o porțiune de mare, fiind că în Republica Moldova, din păcate, nu avem o mare ca în țările Europene, dar avem o mare de hoți și corupți pe care ne străduim să-i înlăturăm cât mai rapid și să combatem corupția, iar acest lucru este posibil inclusiv cu ajutorul României” – s-a arătat mulțumită șefa statului.

Mai mulți cetățeni din Republica Moldova s-au arătat impresionați de gestul României și așteaptă cu nerăbdare să meargă la Muntele care ar putea aparține țării noastre. Pe de-o altă parte, mai mulți Români sunt supărați și cred că nu ar fi trebuit să ne fie dăruit un munte, fiind că România și așa ar dărui prea multe lucruri Republicii Moldova.

Teritoriul dat ar urma să fie transferat Republicii Moldova și oficial, pentru asta însă va fi nevoie neapărat de votul a două treimi al majorității parlamentare din România. Dacă hotărârea emisă de Klaus Iohannis va trece în parlamentul său, atunci Republica Moldova se va alege cu un munte din România și va fi un pic mai mare decât este la moment.

Articole asemănătoare