Pe timp de călduri mari Guvernul va permite și bărbaţilor să poarte fuste

O nouă lege în Guvernul Republicii Moldova le va permite, în sfârșit, și bărbaților să vină la muncă în fustă doar pe timp de călduri mai mari de 30 de grade celsius.

Pentru a le ușura bărbaților starea de sănătate pe timp de căldură, prim-ministra Natalia Gavriliță s-a gândit la cum i-ar putea ajuta pe aceștia să se simtă și ei mai bine în timpul temperatorilor nesuportabile. Astfel, noua lege care urmează să fie curând votată le va permite tuturor bărbaților din R. Moldova să poarte o fustă la locul de muncă sau în public:

„Sărmanii bărbați, când avem călduri mari păi noi femeile ne mai îmbrăcăm într-o rochie sau într-o fustă, dar ei în ce? În pantaloni și în șorți? Noi suntem guvernul tuturor, de aceea dorim să scoatem această lege pentru a le permite bărbaților să se îmbrace în fuste de la o temperatură de 30 de grade în sus. Totodată, de la 35 de grade în sus bărbații doritori vor putea purta chiar și o rochie, în curând la Piața Centrală se vor confecționa rochii pentru bărbați – Guvernul va lucra la un program atractiv de susținerea vânzătorilor la astfel de haine.” – a declarat Gavriliță în timp ce-și prezenta legea în plenul legislativului. Totuși, legea pare să-l fi nemulțumit pe Vladimir Voronin care i-a reproșat prim-ministrei:

„Iaca na Evropa vedeț? O venit să vă îmbrace bărbații în rochie. Păi deacuma or să se îmbrace toț băieții și bărbații în rochie, or să se ia de mână și or să meargă la plimbare de mânuță. Hai și ne-om prosti… Acela, cum îi zice, Crețulian Eminescu ori Emelian Crețăscu care se îmbracă în fustă ca baba Dora, apăi iaca or să fie toț ca și dânsu că așa-i în Evropa voi ce-ați vrut.” -a declarat Voronin în timp ce în sala a început a râde într-atât de tare încât a fost nevoie de o pauză de o oră pentru toți deputații și miniștri.

Pe de-o altă Parte, alți deputați precum Alaiba s-au arătat încântați de lege și abia așteaptă să vină și ei în fustă la muncă, ca oamenii normali.

Articole asemănătoare