Canabisul în R. Moldova va fi legalizat, însă numai de pus în borş

Canabisul în Republica Moldova ar putea să fie legalizat însă numai în scopuri culinare – aceasta este recomandarea unui bucătar de la Chișinău care totodată este și consilier al mai multor deputați din Partidul Socialiștilor.

Bucătarul Gheorghe Tocănică optează pentru legalizarea plantei care ar avea un gust mai dulce decât urzica: „Canabisul are foarte multe vitamine și să știți că ar fi un condiment perfect în bucătăria moldovenească tradițională. Fie pus într-o zemușoară, într-o salată sau chiar în băuturi de casă, această plantă dă o aromă și un gust foarte plăcut. De aceea eu chiar voi insista ca domnii deputați să legalizeze această plantă și am și asigurarea deja, fiind că am sute de clienți din Columbia care abia așteaptă ca la noi în țară să fie legalizat așa ceva, să fim în rând cu lumea” – ne-a declarat bucătarul care purta un tricou pe care stătea „legalize marijuana”

Mai mulți cetățeni de la țară s-au arătat încântați de această propunere. În deosebi nea Vasile de la Rezina, care cu ceva timp a primit o amendă de la polițiști pentru că creștea în grădină câteva tufișuri de canabis, crezând că acesta este pătrunjel de pus în borș. Bătrânelul de 72 de ani spera să vândă ceva din el la piața centrală și să-și mai facă o bucățică de pâine pe lângă pensia mizeră pe care o are. Dacă propunerea domnului Tocănică ar urma să devină lege, aceasta ar fi și în folosul pensionarului.

Această veste a bucurat și lumea mondenă de la noi. Nata Albot spre exemplu a declarat la emisiunea pe care o moderează alături soțul ei că dacă în țara noastră s-ar legaliza planta care în Canada e permisă doar în doze foarte mici, aceasta și-ar lua valizele și ar reveni cât mai curând acasă pentru a organiza noi festivaluri dedicate doar plantei de canabis.

Chiar dacă planta va urma să fie legalizată, autoritățile de la Chișinău au încredere în cetățeni și speră că aceștia vor utiliza canabisul doar în scopuri culinare și nu în alte scopuri care le-ar putea dăuna cumva sănătății.

Articole asemănătoare