Cavcaliuc a fugit din Anglia în Suedia: „Acolo au închisori mai moderne”

După ce în ultima vreme Gheorghe Cavcaliuc, pe numele căruia figurează niște dosare penale, a fost urmărit de mai mulți moldoveni în Anglia, acesta a decis să se mute cu traiul în Suedia pe motiv că, în caz de va fi închis acolo, Suedenii ar avea cele mai de lux închisori din Europa.

Cavcaliuc a făcut chiar și un live în timp ce se afla pe Aeroportul din London și aștepta o aeronavă care să-l ducă într-un orășel din Suedia căruia acesta nu a vrut să dea nume. Până la aeroport însă acesta a fost însoțit chiar de către bunii săi prieteni din Londra Natalia Morari și Veaceslav Platon care l-au ajutat cu bagajele și l-au îmbrățișat urându-i drum bun.

„Am văzut că o grămada moldoveni mă urmăresc și nu-mi dau pace să-mi trăiesc viața aici în Londra așa că voi zbura acuș în Suedia la o mătușă care are o fabrică farmaceutică de diferite plantajuri, nu voi intra în detalii, dar ea a promis că mă va ajuta, eu în asta mă pricep. Nu voi divulga în ce oraș anume în Suedia mă voi staționa, dar chiar și de-or dori să mă închidă acolo atunci chiar n-aveți decât. Acolo la Suedia ei au închisori mai moderne cu baie, televizor și chiar și mâncare cu felul întâi și felul doi, mi-a povestit un prieten. Așa că eu nu îmi fac griji dacă ei au de gând să mă pună acolo la dubă, dar eu în Moldova nu vreau să mă întorc. Ce să fac eu acolo? Să stau într-o celulă unde nici tu internet, nici tu telefon? Pff…” – a declarat Cavcaliuc în live-ul de la aeroport în timp ce în spatele său Natalia Morari pleca în timp ce se îmbrățișa cu Platon.

Analiștii politici din Moldova bat alarma, mai ales după ce la Penitenciarul Nr. 13 a fost amenajată o cameră anume pentru Cavcaliuc în care la moment nu stă nimeni: „Păcat, iaca noi i-am pregătit aici, am dat oleacă cu var pereții, am reparat patul din sârmă și am instalat chiar și o mică toaletă provizorie în colț unde să-și facă treburile. Păcat de cămeruță că stă nefolosită și merge lumină, gaz și femeia de Serviciu o plătim degeaba să meargă acolo să mai șteargă praful din când în când. Sperăm ca domnul Cavcaliuc să revină cât mai curând să-și ocupe numaidecât celula” – susține Ghena Coropcean, paznicul Penitenciarului Nr. 13.

Articole asemănătoare