Cavcaliuc nu vrea să se întoarcă în Moldova: „N-am bani de drum”

Învinuit de mai multe fabricări de dosare pe vremea pe când era șef al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, care la moment se află la Londra, a declarat că nu dorește să se întoarcă în Moldova, cu toate că acesta a fost solicitat de către autoritățile de la noi.

Acuzat de mai multe inegalități, Cavcaliuc nu dorește să se întoarcă în Republica Moldova pentru a fi audiat din motiv că n-ar prea avea bani de drum, lucru pe care l-a declarat la conferință a Partidului său. Cu toate acestea, mai mulți cetățeni au pus mână la mână și au strâns banii necesari pentru a-l aduce pe Cavcaliuc acasă, dar acesta a găsit alte motive pentru a nu reveni.

După ce cei 500 de Euro au fost îngrămădiți pentru ca Cavcaliuc să revină acasă, acesta a a găsit o altă scuze pentru a nu reveni: avea de finisat o construcție pe șantierul unde lucrează. Totuși, acesta a fost dat afară și de acolo de la muncă din cauza că făcea prea multe live-uri pe Facebook în timpul lucrului și autoritățile l-au chemat din nou acasă, dar acesta a declarat că nu dorește fiind că se teme de pandemie și mai întâi așteaptă să treacă pandemia iar peurmă s-ar mai putea gândi dacă va reveni în R. Moldova sau nu.

Cu toate acestea, mai mulți cetățeni s-au arătat deranjați de comportamentul lui Cavcaliuc și-i cer acestuia să se prezinte în fața autorităților de la noi pentru că a comis lucruri pentru care ar trebui să fie pedepsit. Cetățenii moldoveni din Marea Britanie dar și cei din țară s-au enervat rău, mai ales după ce zilele trecute Cavcaliuc a fost surprins într-un parc în timp ce făcea frigărui împreună cu Natalia Morari și Veaceslav Platon, care tot au fugit la Londra și nu au de gând să se întoarcă acasă.

Mai mulți analiști politici fac referință la cuvintele lui Renato Usatîi despre Cavcaliuc și se arată îngrijoați. Aceștia recomandă să fie făcut un demers chiar către Regina Angliei pentru ca Cavcaliuc să fie din nou prins și măcar obligat să lucreze acolo în folosul comunității, exact ca anul trecut. Anul trecut fostul șef al Poliției din Moldova, Gheorghe Cavcaliuc, ar fi încălcat legea în Anglia după ce a condus mașina pe dreapta în loc să o conducă pe stânga. Din această cauză acesta a fost nevoit să plătească o amendă și să lucreze pentru câteva zile în folosul comunității la o fabrică de ceai.

Articole asemănătoare