Cavcaliuc reținut la Moscova. Autoritățile ruse: „Noi arestăm pe toți pi#arajii”

Ghinion pentru Gheorghe Cavcaliuc după ce a fost arestat la Moscova de către poliția rusă după ce a mers acolo să vorbească cu diaspora. Autoritățile l-ar fi reținut pe Cavcaliuc fiind că în Rusia așa zișii „p!daraji” sunt interziși de lege.

Cavcaliuc a mers la Moscova pentru a vorbi cu cetățenii de acolo despre Partidul său și a se face mai popular în campania electorală. Ghinion însă, o cameră de vederi instalată pe Aeroportul din Moscova l-a detectat pe Cavcaliuc drept p!daraz, de aceea a fost nevoie de intervenția poliției Ruse care l-a verificat pe Cavcaliuc dacă nu cumva face parte din vre-un grup de p!daraji.

Căutând prin internet numele Gheorghe Cavcaliuc, autoritățile ruse au dat de video-ul cu Renato Usatîi de la o emisiune TV din r. Moldova în care Usatîi spune că Cavcaliuc ar fi un p!daraz – motiv care a dus la arestul lui Cavcaliuc la Moscova deocamdată pentru 30 de zile.

Ar urma să aibă loc o judecată în acest sens iar dacă va fi găsit vinovat, Cavcaliuc ar putea sta închis mai mult de 8 ani în Rusia. Am contactat unul dintre polițiștii care l-a reținut pe Cavcaliuc iar acesta ne-a declarat: „La noi în Rusia așa oameni nu au ce căuta. Doar știți că noi arestăm pi#arajii, mai ales de ăștia din republica Moldova de-alde Cavcaliuc. Dacă nu mă credeți întrebați-l pe Mărimea Sa domnul Putin, că el ne-a ordonat” (mesaj tradus din rusă).

Nu este prima dată când Cavcaliuc este reținut. Cu o săptămână în urmă acesta a fost reținut pe aeroportul din Franța unde a mers la întâlnirea cu diaspora de acolo. Poliția franceză a depistat că acesta avea la el 2 grame de cocaină. Dar nu a fost arestat, fiind că această cantitate este legală în Franța – în r. Moldova acesta ar fi stat închis 15 ani de zile.

Articole asemănătoare