Ceban a găsit soluția pentru a stopa ambuteiajele: „Șoferii să conducă mai repede”

Vești bune pentru toți șoferii din Chișinău săturați de ambuteiajele din ultima vreme. Primarul Capitalei Ion Ceban se laudă că a găsit soluția pentru a scăpa de străzile aglomerate cu mașini: Șoferii să conducă mașinile mai rapid.

După ce primarul Chișinăului împreună cu echipa sa de la primărie s-au gândit săptămâni întregi la cum să soluționeze problema ambuteiajelor și au întocmit un concept de 43 de pagini în care soluția este descrisă, astăzi acesta a ieșit în fața cetățenilor la primărie – acolo unde și-a prezentat soluția împotriva aglomerațiilor.

Ieșit la tribună, Ion Ceban a declarat: „Împreună cu colegii am constatat că noi în capitală putem scăpa de ambuteiaje dacă șoferii ar merge mai repede. Chiar e așa de greu să te miști oleacă mai repede cu mașina ceia? Pentru ce merg unii așa încet, eu nu înțeleg. În țările dezvoltate ca Italia șoferii merg prin oraș și cu 70 sau chiar 90, dar la noi se merge prea încet, de aceea și avem ce avem. Șoferii să meargă mai repede și nu vom mai avea ambuteiaje. Poftim – soluția problemei străzilor aglomerate din orășelul nostru. Noi deja nu purtăm nici o vină, șoferii decid singuri dacă vor să ne asculte sau nu vor” – a declarat Ceban fiind mândru de realizarea sa și a colegilor săi.

Soluția lui Ceban a fost însă dur criticată de către experții în circulație de la noi. Aceștia nu înțeleg cum șoferii să meargă mai repede, dacă prin oraș stăpânește limita de viteză iar în ultima vreme se întâmplă din ce în ce mai multe accidente exact din cauza excesului de viteză cauzat de șoferii fără un pic de simț.

Pe de-o altă parte Ceban crede că problema nu ar fi nici chiar atât de gravă precum ar arăta: „Și chiar dacă uneori mai este câte un ambuteiaj, față de India la noi în Chișinău nu-i nici chiar așa de rău și se poate de trăit. Nu vă plângeți de ambuteiajele de la noi, uitați-vă la India. În plus, cât e să stai vreo 20-30 de minute în aglomerație – numai bine mai ai timp să te gândești la viață, la chestii care mai trebuie de rezolvat, una alta” – a reproșat Ceban experților care l-au criticat.

Exemplul unui ambuteiaj din India: Ceban a îndemnat șoferii din capitală să nu se mai plângă de ambuteiajele din Chișinău, fiind că cele din India sunt cu mult mai rele.
Articole asemănătoare