Ceban dă vina pe Guvernare: „Numai din cauza lor Moldova a pierdut Eurovisionul”

Dezamăgit că Moldova n-a câștigat Eurovisionul în acest an, Primarul Municipiului Chișinău Ion Ceban a ieșit astăzi într-o conferință de presă pentru a-și declara nemulțumirile. Acesta crede că Moldova a pierdut, de fapt, din cauza Guvernului.

Așa cum de fiecare dată acesta obișnuiește să dea vina ba pe unul, ba pe altul, și de această dată acesta s-a andocat chiar de Guvern și de Partidul PAS. Ceban îl acuză în special pe Alaiba, un deputat din partea PAS:

„E o rușine mare, piesa țării noastre a fost cea mai bună dar din cauza Guvernării și din partea PAS-ului n-am câștigat Eurovisionul în acest an. Din cauza lor Moldova a pierdut Eurovision, că dacă ei făceau destul pentru asta și alocau câteva mii de Euro din bugetul de stat pentru votări, atunci la sigur am fi câștigat. Foarte rușinos, pe vremea domnului Dodon dacă vă aduceți aminte păi Moldova se clasa mai des pe locul doi, trei, ba chiar întâi.. dar de această dată tucmai pe locul șapte, toată asta doar din cauza PAS. De vină este și Alaiba, că el n-a făcut destulă agitație la Zdob și Zdub și din cauza lui trupa n-a acumulat punctele necesare. Eu voi înainta la procuratură un dosar împotriva la toți aieștia pentru ca să se examineze de ce Moldova n-a câștigat Eurovisionul, fiindcă a fost cea mai bună piesă. Chiar acuma cu colegii adunăm toate documentele necesare.” – a declarat Ceban dezamăgit.

Pe de-o altă parte, Guvernarea a respins acuzațiile lui Ceban: „Nu aveam cum să alocăm bani pentru a vota trupa Moldovei, fiindcă nu se permite să votezi din țara ta, pe artistul care-ți reprezintă țara. Aceste acuzații sunt fără sens, îl îndemnăm pe domnul Ceban să se sesizeze mai corect dar și mai bine să-și caute de treburi acolo la Primărie.” – a răspuns Natalia Gavriliță, prim-ministrul Republicii Moldova, când a aflat despre acuzațiile lui Ceban.

Și Voronin a ieșit mai apoi la tribună pentru a reclama, din nou, că nu este de acord cu interzicerea panglicii și că pe vremea lui Ștefan Cel Mare, dacă ar fi existat Eurovision, Republica Moldova ar fi ocupat locul 1, mai ales dacă mergea Sofia Rotaru.

Articole asemănătoare