CEC deschide mai multe secții în diasporă: 47 în Rusia, 7 în restul țărilor

După valul de critici care i-a fost adus din cauza că ar fi deschis prea puține secții de votare în străinătate, Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis ca pentru alegerile Parlamentare anticipate din 11 Iulie să mai fie deschise 43 de secții în federația Rusă și numai șapte în restul țărilor.

Decizia vine după ce Comisia a fost atacată de moldovenii din străinăte dar și de deputatul Socialiștilor Bogdan Țîrdea, care a declarat că în Rusia s-ar afla și așa peste jumătate de milion de moldoveni plecați acolo la muncă la construcții cărora le-ar trebui și mai multe secții de votare pentru a-i putea vota în primul rând pe socialiști la scrutinul din 11 Iulie.

Socialiștii s-au arătat mulțumiți de decizia CEC și le-au promis membrilor Comisiei Centrale că dacă socialiștii iau majoritatea în parlament, atunci vor înainte un decret prin care va fi mărit salariul membrilor Comisiei Centrale Electorale.

Prin această măsură CEC și-ar fi arătat respectul față de cetățenii de peste hotarele țării, deschizându-le 7 secții de votare diasporei care nu se află în federația Rusă. Cele 7 secții de votare au fost deschise în următoarele țări: Brazilia, Africa de Sud, Canada, Argentina, Iran, Somalia și Afghanistan pentru toți moldovenii stabiliți acolo pentru un trai mai bun.

Articole asemănătoare