Chirtoacă a mers să lupte în Ucraina, dar a fost alungat acasă din prima zi fiindcă și-a pierdut casca

Gafă de zile mari. După ce astăzi Chirtoacă a mers în Ucraina pentru a lupta cot la cot alături de soldații de acolo, așa cum a anunțat acesta, tot astăzi acesta a și fost trimis înapoi în Moldova din mai multe cauze.

Fostul primar al Capitalei Dorin Chirtoacă a mers astăzi în Ucraina unde și-a cumpărat un costum de soldat și încălțăminte pentru militari, casca de soldat în valoare de 300 de Euro fiindu-i oferită de soldații ucraineni. La doar câteva ore după ce a ajuns acolo fiind gata de luptă, acesta a fost trimis înapoi acasă de către un căpitan maior din Kiev care nu s-a arătat tocmai prea bucuros de prezența lui Chirtoacă:

„Suntem recunoscători că lumea vine din toate colțurile lumii pentru a ne ajuta și le mulțumim, dar domnul Dorin Chirtoacă din păcate a venit parcă numai ca să ne încurce. Acesta nici măcar nu știe a ține o armă în mână, dacă la antrenamente îl lovești puțin, te amenință că o să cheme poliția și o să te dea în judecată. Plus la asta, astă după-amiază l-am trimis la niște antrenamente unde și-a pierdut casca de soldat pe care i-am oferit-o și care a costat mult. Din păcate noi suntem ocupați cu alte lucruri și nu avem timp pentru a arăta de zece ori cum se ține o armă sau cum se poartă o cască de soldat, domnul dat cam cască gura și nu ne prea asculta instrucțiunile dar stătea pe telefon. Am decis să-l trimitem înapoi la el acasă prin decret, fiindcă or cu el, or fără el.. de fapt fără el e mai bine, fiindcă măcar nu ne încurcă.” – ne-a declarat căpitanul unei diviziuni din Kiew Danil Petrenko.

Pe de-o altă parte, fostul edil al Capitalei s-a arătat înfuriat de această decizie și a declarat că o va ataca la Curtea Europeană a Drepturilor Omului: „Nu mi se pare corect, eu am fost primar și știu legile. După lege nu se poate să alungi pe nimeni în așa hal, dar să lași pe fiecare să ajute cum poate. Eu lor le-am spus că dacă nu le place cum eu trag din armă, atunci să mă pună acolo într-un birou la iscălit documente măcar fiindcă eu la asta mă pricep – cât am fost primar eu lucrul acesta și l-am făcut.” s-a arătat Chirtoacă indignat.

Amintim că zilele trecute Chirtoacă a anunțat că vrea să meargă să ajute soldații din Ucraina, lucru pe care astăzi l-ar și fi făcut însă ajutorul său nu s-a dovedit de-a fi într-atât de folos nemulțumindu-i pe soldații de acolo.

Articole asemănătoare