Chirtoacă surprins la parada gay din București: „Am crezut că-s unioniști”

Moment jenant pentru fostul primar al Chișinăului Dorin Chirtoacă. Acesta și-a cumpărat un bilet de avion și a zburat la București ca să ia parte la o paradă crezând că ste o paradă a unioniștilor și pro-Românilor, fiind însă vorba de o paradă a persoanelor gay și lesbiene.

Dorin Chirtoacă s-ar fi sculat mai alaltă-ieri însă dis de dimineață pentru a merge la București să-i susțină pe frații de peste prut luând și el parte la parada de protest. Ajungând acolo, fostul primar a auzit cum oamenii strigau „unire și egalitate” – lucru care l-a motivat pe Chritoacă și mai mult să se ia după mulțimea de oameni din București și să strige și el la fel.

Ceva timp mai târziu, Chirtoacă chiar a dat interviu unui post român de televiziune: „Mă bucur că am venit aici să-mi susțin frații de peste prut, vedeți ce mulțime frumoasă cu drapeluri cu tot felul de culori. Cel mai tare îmi place faptul că majoritatea fraților români mai poartă câte o perucă albastră sau câte un maiou galben, acest lucru arată cât de mult își doresc chiar și Românii unirea cu Basarabia și formarea unei alianțe comune într-o Românie Mare” – a declarat Chirtoacă bucuros crezând că chiar ar fi vorba de o paradă unionistă.

Ajungând însă recent acasă, Chiroacă a realizat abia din presă despre faptul că era vorba de o paradă care susținea căsătoriile între persoanele de același sex și egalitatea de gen. Acest fapt l-a făcut să se simtă jenant – fapt care l-a făcut să sune imediat canalele TV din România și să șantajeze managerii de acolo ca să șteargă toate materialele video în care Chirtoacă apare, altfel Chirtoacă i-a amenințat cu judecata. Cu toate acestea, a putut fi extrasă o poză populară peste prut în care Chirtoacă este jubilat de mulțime și aruncat de câteva ori în aer.

Pe de-o altă parte, unchiul său Mihai Ghimpu ne-a declarat la telefon: „Eii păi eu lui Dorin i-am spus să nu scormolească atâta frații Români, lasă-i în pace cu parada lor. Dar ce să facă dacă el de luni de zile aștepta așa o ocazie, știți câte vise cu tricolorul României a avut Dorin? Da na, se mai întâmplă că mai iese și gheiii ăștia la parada lor și-ți dai seama că repede îi confunzi, mai ales că ei tot umblă cu fel de fel de colori”

Articole asemănătoare