Comuniști de la Fălești s-au apucat de crescut gândaci de colorado după ce le-a fost interzisă panglica

Nebunie la Fălești. Mai mulți comuniști de acolo s-au apucat de cultivat gândaci de colorado pentru a ieși cu ei la manifestațiile de nouă mai – asta după ce panglica bicoloră neagră și portocalie, așa numita panglică a Sf. Gheorghe, a fost interzisă în Republica Moldova.

Interzicerea panglicii care reprezintă un element simbolic militar rusesc i-a întristat pe niște cetățen. Astfel, moldovenii de la Fălești care mai sunt și susținători înrăiți de-ai comuniștilor au decis să amestece cartofii din beci împreună cu mai multe legume bâhlite de anul trecut pentru ca, astfel, să poată produce niște gândaci de colorado care au o gamă de culori asemănătoare panglicii Sfântului Gheorghe.

„La ce le-o trebuit lora să interzică panglica asta a lu Sfântu Gheorghe? Doar noi ieșeam cu ea în piept de fiecare dată la paradă, panglica asta a purtat-o chiar Ștefan Cel Mare, Făt Frumos dar și Ileana Consânzeana. Asta a spus ieri domn Voronin pe televizor și noi în domn Voronin avem încredere, el o fost cel mai bun imperator al Republicii Moldova de la unirea cu Rusia încoace. Noi n-am să cedăm, iaca ne-am apucat de crescut gândași deiștea de cartoafe și am să ieșim cu dânșii la manifeste. O să-i punem pe umăr, pe cap – și așa vom ieși cu dânșii la nouă mai că vedeți că ne-au interzis panglicile și or să ne pună amenzi, păi cu gândacii să vedeți că n-or să ne poată face nică că nu-i vina noastră că gândacii au așa culoare.” – susține un cetățean de la Fălești mândru de ideea care i-a venit și pe care a transmis-o mai departe și vecinilor.

Acest lucru l-a impresionat pe Vladimir Voronin care l-a telefonat astăzi pe bărbat pentru a-l felicita pentru soluția alternativă pe care a găsit-o. Totodată, Voronin a ieșit în fața presei și a promis că peste vreo doi ani va deveni din nou Președinte al țării și-i va da moldoveanului cultivator de gândaci de colorado un ordin:

„Iaca aista îi om mare, uitați-vă ce idee bună i-a venit în cap. Păi ce, credț că Maia Sandu a să poată să interzică gândacii de colorado or ce? Avem destui gândaci de colorado că la noi în Moldova cresc o grămada cartofi. Eu ăă, nici nu știu cum să vă spun. Dar, dar, da… ăă.. Am să devin Președinte la alegerile viitoare, vă spun eu că asta mi-a ghicit-o o babă în ouă. Și am să dau la oamenii care susțin panglica purtată de Ștefan Cel Mare, de Mircea Eliade și de Mihai Eminescu chiar. Am să le dau la acei oameni câte un ordin de stat, câte o mie de lei și câte o mână caldă. Și ce să vă mai spun, mai în scurt ăăă… dictatură.” – a declarat-o Voronin, din nou, în fața presei, în timp ce colegii din spatele tribunii mai nu mureau de râs.

Articole asemănătoare