Confuzie la Bălți. Usatîi a recâștigat alegerile cu toate că nu a candidat

Confuzie după alegerile locale de la Bălți. După ce s-au numărat rezultatele preeliminare se pare că Renato Usatîi, fostul primar al Bălțului, a câștigat din nou alegerile de Primar dat fiind faptul că majoritatea oamenilor i-au scris numele pe buletinul de vot și l-au votat.

Scrutinul s-a încheiat la ora 21 iar toate voturile cetățenilor din Bălți și din regiune au fost calculate. Potrivit calculului însă, s-a constatat că majoritatea oamenilor au scris numele lui Usatîi pe hârtia buletinul de vot și l-au votat din nou pe Renato Usatîi drept primar de Bălți.

Totuși, comisia a constatat acest rezultat ca fiind unul nevalid, fiindcă Usatîi nici nu a candidat la Primar de Bălți ci și-a părăsit funcția cu scopul de a nu mai reveni înapoi. Potrivit propriilor declarații Usatîi n-a dorit să mai investească în Bălți fiind că a investit deja prea mult, ci a hotărât să-și bage banii în valută cripto pentru că ar fi mai puțin riscantă decât investițiile la Bălți. Pe al doi-lea loc s-a clasat însă Mariana Tauber de la Partidul Șor care s-a ales cu 10% mai puține voturi decât Usatîi. Din această cauza comisia a declarat-o pe Tauber câștigătoare al scrutinului local din Bălți iar aceasta urmează să fie investită în funcția de Primăriță al Orașului Bălți.

Între timp se pare că Tauber deja s-a și gândit la primele planuri pentru Bălți în folosul cetățenilor, cel puțin așa crede ea. Aceasta va crea un Bălțilănd și va instala un televizor de 4 metri lungime și 2 metri lățime chiar în centrul orașului Bălți pentru a-l arăta acolo pe Ilan Șor în fiecare săptămână, așa cum deja se face la Orhei. Între timp, noi l-am telefonat pe Renato Usatîi, fostul primar de Bălți, pentru a-l întrebat despre rezultatele alegerilor iar acesta ne-a declarat:

„Da eu nici n-am candidat, nu înțeleg cum de m-au ales din nou Bălțenii. Capeț, asta prosta m-a lăsat fără cuvinte să vă spun cancretna. Nu vreau să revin în calitate de Primar de Bălți, am zis că mă retrag și eu prosta nu mai vreau. Am înțeles că pe locul doi e doamna Tauber, păi iaca laso să rămână ea acolo la Bălți și să facă curățenie, or mai degrabă să facă și mai mare bărdac cum l-a făcut și în Parlament alături de Șor” – ne-a declarat Usatîi la telefon.

Articole asemănătoare