Copiii de la o școală din Capitală cer uniforme cu logoul TikTok

Stare de șoc pentru directorul unei școli din capitală. Niște elevi din clasa a patra au venit cu cerința de a impune în școala lor uniforme cu logoul rețelei sociale TikTok. Mai mult, elevii au amenințat că vor refuza să participe la lecții până li se va îndeplini cerința.

Directorul unei școli din Chișinău a rămas încremenit când cu 3 zile în urmă a zărit în fața cancelariei sale o grămadă de elevi din clasele primare care i-au cerut ca, de acum înainte, în școala lor să fie introduse uniforme școlae cu logo-ul TikTok. Ideea i-a aparținut chiar Alinei, o elevă din clasa a patra iubitoare de TikTok care, uneori, chiar făcea video-uri la lecție. Mama fetiței care este categoric împotrivă ni s-a destăinuit:

„Voi vedeți ce înseamnă învățatul online? Eu nu mai știu și să fac cu ubliudku ista de copchil, zi și noapte ea stă pe tiktok, învață toate prostiile de la Ivan White și Morgenstern. Mi-a zis că niș nu vre să crăpe, șădi flămînd ca proasta dar principalu își mișcă fundu prin tiktok. La școală profesoara mi s-a plâns că ea face TikTok-uri chiar și la lecție și nu o poate opri, eu acasă nu-i pot face nică ei fiindcă ea stă live zi și noapte pe TikTok-ul cela și dacă am s-o bat păi o să mă vadă lumea de pe tiktok și o să mă dea la poliție. Eu cred că în acest caz e vinovată școala, fiindcă chiar directorul școlii are cont de TikTok unde pune fel de fel de prostii cum mănâncă, cum dansează, nebunii mai în scurt. Lasă că anul trecut directoriu o cerut de la noi bani pentru perdele și ș-o făcut din banii ceia reparație în casă, păi lasă anul ista să le cumpere la copchii uniforme cu tiktok că altceva n-au ce face.” – ni s-a plâns mămica îngrijorată de comportamentul fetei ei.

În plus, copiii din școala menționată au trimis și un demers către Ministerul Educației în care chiar au și descris cum ar trebui să arate noua unfiormă școlară cu logo TikTok. Totuși, directorul școlii s-a împotrivit cererii și a anunțat că va demisiona pentru a-și continua cariera de TikToker dar și din cauza că elevii l-au suprasolicitat deja: „Copchiii ieștia m-au înebunit la cap deja, da eu am acolo un tiktok dar treaba mea ce fac eu acolo, ce să mă socoată ei pe mine sau ce? Și la ce le trebuie lor uniforme TikTok că noi în școală nici calculatoare calumea n-avem, că părinții au dat bani dar din păcate prea puțin și banii ceia au ajuns să cumpărăm numai mausul și tastatura, dar calculatoarele n-am mai putut să le cumpărăm. Vedeți că acum s-a scumpit și așa totul?” – ne-a comunicat directorul învinuit că și-a făcut casa și și-a cumpărat echipament pentru TikTok din banii dați de către părinți pentru calculatoare.

Ministerul de Educație va răspunde la cerința copiilor, însă țara nu dispune de destui bani pentru a le cumpăra lor uniforme cu tiktok. Totuși, europenii și chinezii ne-ar putea oferi un credit pentru a le cumpăra copiilor aceste uniforme, asta însă doar în cazul în care o echipă formată din 10 experți moldoveni va putea demonstra că acest lucru într-adevăr îi face pe elevi mai productivi și mai fericiți.


Promo Nu prea ai ce face și te-ai săturat să tot lenevești pe acasă? Caută un loc de muncă în R. Moldova pe delucru.md

Articole asemănătoare