Coreea de Nord susține că a trimis spre soare primul astronaut din lume

Senzație astronomică chiar în Coreea de Nord. Administrația Națională Aeronautică și Spațială a Coreei de Nord se laudă că a trimis spre soare un astronaut nord-corean care ar fi primul din lume. Pentru ca noutatea să pară mai reală, conducerea Coreei de Nord a publicat și o poză.

Dis de dimineață dictatorul Coreei de Nord Kim Jong Un a ieșit în fața cetățenilor săi bucuros transmițându-le că un astronaut nord corean a fost trimis spre soare și ar urma să facă acolo unele cercetări pe care nu le-a făcut niciodată vreun alt astronaut:

„Dragi cetățeni și onorată asistență, cu trei zile în urmă eu personal am apăsat pe butonul care l-a lansat spre soare pe un astronaut de-al nostru. Suntem prima țară din lumea care lansează un astronaut spre soare iar acest lucru nu l-a mai făcut nimeni vreodată în istoria omenirii, nici măcar Statele Unite ale Americii. Acest lucru arată că țara noastră, Coreea de Nord, este cea mai modernă și cea mai bogată țară de pe glob unde toți cetățenii sunt cei mai mulțumiți din lume, nu-i așa? Dacă astronautul nostru va ajunge acolo cu succes, vom mai trimite și alți astronauți care vor putea cerceta soarele și scoate mai multe informații din el, am auzit că acolo este chiar aur, de aceea soarele pare să fie galben. Vom aduce tot aurul de acolo la noi în țară și vom împărți aurul la toată lumea, cum o facem de obicei.” – le-a declarat dictatorul Kim Jong Un conaționalilor săi după care toată lumea a început a aplăuda involuntar.

Totodată, cu această ocazie, dictatorul le-a promis cetățenilor săi că vor avea voie să petreacă trei zile gratuite la caruselul din Pjöngjang, capitala Coreei de Nord.

Articole asemănătoare