Tiktokerii din Moldova au făcut cozi la cumpărat cărți după ce-au citit undeva că se vor termina și acestea

O grămadă de TikTokeri s-au îngrămădit la piața centrală după ce aceștia au citit în mai multe postări pe Facebook că s-ar putea termina și cărțile. Îngrijorați că nu vor mai putea juca bilot, aceștia au asaltat tarabele care vând cărți de joc. Totuși, în postare era vorba despre cărți de citit.

După ce în ultima vreme se face panică că și așa s-ar termina sarea, mai mulți tiktokeri au ieșit prin rețelele sociale avertizând că s-ar termina și cărțile. Aceștia și-au îndemnat urmăritorii să meargă cu ei neapărat la Piața Centrală pentru a-și procura cât mai rapid noi cărți de joc:

„Eu mâncam un bungher cu sous de-acela roșu din patlagică, nu știu cum se cheamă mai ezact, mătincă maionez roșu, și am văzut pe feisbuc că cineva tipa, cum s vă explic, a spus că se termină și cărțile și nu a să mai fibă cărț în Moldova. Lucru acesta m-a șocat foarte tare, fiindcă eu joc cu băieții minim o dată în săptămână bilot pe bani și pe followeri și cărțile trebuie tot timpu schimbate fiindcă știți cum se zice, că altfeli dacă joci cu aceleași cărți apăi n-ai noroc în viață, eu am simțit pe pielea mea. ” – ne-a declarat Kostel pe care l-am contactat, un vlogher de pe TikTok cunoscut pentru faptul că tot cerșește like-uri de la urmăritorii săi care sunt în mare parte copii.

Pe de-o altă parte, persoanele care au postat anunțul despre faptul că se termină cărțile s-ar fi referit nu la cărți de joc, ci la cărți de citit: „Eu rămân șocat de tiktokerii ieștia. Am pus pe rețelele sociale niște anunțuri, așa mai în glumă, că se termină cărțile. Mă refeream la cărți de citit, ca lumea să mai citească cărți și să nu intre în panică atâta că ba se termină hârtia de veceu sau sarea. Se pare că vlogherii ăștia chiar sunt cam limitați la minte și nici nu mai știu a face diferența dintre cărți de jucat bilot și cărți de citit, vai de capul lor.” – ne-a mărturisit persoana care a postat pe Facebook în mod ironic că s-ar termina cărțile.

Vîzând această panică a tiktokerilor, autoritățile s-au autosesizat și se gândesc să introducă cursuri de citire adăugătoare pentru unii așa-numiți vlogheri – fiindcă din păcate mulți dintre ei, chiar dacă au terminat cel puțin clasele primare, încă cred că Ion Creangă a scris și poezii iar Mihai Eminescu a scris în mare parte povești.

Articole asemănătoare