DECIS. Dacă Moldova câștigă, anul viitor Eurovisionul va avea loc la Orheiland

În ultima vreme pe la casele de pariuri șansele de câștig ale lui Zdob și Zdub și Fraților Advahov, care ne reprezintă la Eurovision în acest an, au devenit din ce în ce mai mari. Republica Moldova deja se gândește unde ar avea loc concertul Eurovision din 2023 în caz de câștigăm concursul.

Însuși Marina Tauber s-a arătat convinsă că Moldova va câștiga Eurovision în acest an, mai ales după ce Ilan Șor a alocat o sumă de bani bunișoară din Israel pentru voturi, astfel încât reprezentanții Moldovei din acesta an să câștige Eurovisionul. Totodată, Tauber a venit cu o sugestie despre locația unde s-ar putea face Eurovisionul în Republica Moldova:

„Eu sunt foarte sigură că anul acesta țara noastră va câștiga Eurovisionul, pentru că am vorbit cu domnul Șor și el m-a asigurat de acest lucru. De aceea în zilele și lunile următoare ne vom mobiliza și cel mai probabil domnul Șor va aloca jumătate de miliard pentru o scenă dar și pentru un ecran imens la Orheiland, unde vor încăpea toți turiștii din alte țări care vor veni să privească Eurovisionul din 2023 în Republica Moldova. Plus la asta, vom amenaja și o pistă de avioane chiar lângă Orheiland, astfel încât turiștii să poată să aterizeze direct la Orhei pentru ca apoi să privească Eurovisionul. Vom organiza și sute de hoteluri pentru a caza toată lumea și neapărat la Orhei vom deschide mai multe Duty Free-uri pentru turiști, pentru ca ei să aibă unde să-și cheltuie banii. Pentru orheieni va fi un concert așa cum n-au mai văzut în viața lor.” – a declarat Marina Tauber cu privire la planurile pentru Eurovision 2023 care ar putea avea loc în R. Moldova.

Pe de-o altă parte, nu este clar cum va fi posibil ca Șor să-și realizeze planurile, dat fiind faptul că în țara noastră pe urmele acestuia sunt deschise câteva dosare penale iar la revenirea în țară acesta ar putea fi închis. Liderul partidului Șor s-a arătat însă destul de încrezător în sine:

„Eu o să aloc foarte mulți bani pentru Eurovisionul de anul viitor, astfel încât nu doar Orheienii noștri să profite de pe asta, dar toată Republica Moldova. Gândiți-vă câți bani vom obține de pe toți turiștii care ne vor vizita țara, cu banii aceștia vom putea întoarce miliardul furat și nu numai. Vom obține și multe alte miliarde în bugetul de stat, fiindcă ne-ar putea vizita turiști din toată lumea. Prin această investiție de jumătate de miliard sunt sigur că voi convinge autoritățile să mă lase în pace să revin acasă în liniște și pace.” – ne-a comunicat Ilan Șor, contactat telefonic de Moldfy pentru a se expune cu referire la acest subiect.

Deocamdată nu este însă sigur dacă jumătatea de miliard se referă la lei, euro sau dolari. La fel nu se cunoaște de unde ar avea Șor atâția bani pe care vrea să-i aloce tocmai pentru Eurovision.

Articole asemănătoare