Dăncilă vine-n R. Moldova: „Am o întrevedere cu Președintele Snegur”

Ex Prim-ministrul al României Viorica Dăncilă, care se bucură de o popularitate deosebită în România în rândul oamenilor bătrâni, a declarat recent că ar urma să efectueze o vizită oficială în Republica Moldova.

Se pare că aceasta nu știe însă cine este actualul președinte al republicii Moldova. În declarația oficială transmisă la Chișinău, Dăncilă a spus că ar avea o onoare să se înâlnească cu actualul președinte al republicii Moldova Mircea Snegur, cu toate că Mircea Snegur a fost deja președintele republicii Moldova între 1990 și 1997.

Gafa i s-a întâmplat chiar într-o conferință video cu niște oficiali de la Chișinău. Viorica Dăncilă a mai declarat printre altele că abia așteaptă să viziteze Vasluiul (Moldova din România), fiind că de mult timp n-ar mai fi fost acolo iar bunicii săi ar proveni din Moldova. Se pare că aceasta a confundat și republica Moldova cu Moldova, care nu sunt una și aceeași cu toate că în ochii Vioricăi Dăncilă acestea două ar fi identice.

Analiștii politici de la Chișinău s-au dat cu opinia în acest caz: „Ce să caute fufa asta aici la noi în republica Moldova? Dacă ea nici nu știe istoria teritoriului Moldovei, nici nu știe cine este președintele nostru… rușine, mai degrabă ar rămâne acolo la ea în țarc și n-ar mai face-o pe deșteapta”

Și experții politici din România o critică pe Viorica Dăncilă. Aceștia cred că aceasta nu a fost și nu este nicidecum potrivită pentru funcțiile politice pe care le deține – din această cauză Dăncilă este subiectul de amuzament a tot mai multe emisiuni de parodie din România.

Articole asemănătoare