De Blajini, fată dată afară din cimitir că avea fustă prea scurtă: „Ai venit la pomenit răposați, nu la discotecă”

Scandal la un Cimitir din Cimișlia chiar de Paștele Blajinilor. O fată în de 18 ani a fost dată afară din cimitir chiar de către Preot din cauza că avea o fustă prea scurtă și ar fi provocat prea mulți bărbați care se aflau acolo.

Preotul Ghenadie Cioroagă dintr-un sat din raionul Cimișlia a fost nevoit să alunge afară de la Ceremonia de Paștele Blajinilor pe o domnișoară care avea 18 ani. Motivul: Aceasta purta tocuri dar și o fustă care era mult prea scurtă. Preotul i-a ținut fetei o morală față de toată lumea:

„Auz fată hăi, la ce ț-ai luat așa fustă scurtă? N-ai venit la discotecă, ci la pomenit răposați, puteai să te îmbraci într-o rochie lungă să nu ți se fadă fundul și figura, tu uite câți bărbați prin apropiere.. chiar îți place să le atragi privirile? Eu cum să-mi continui aici slujba dacă netale te-ai îmbrăcat de parcă te-ai duce la discotecă, că acuma fetele și la discotecă se îmbracă un pic mai decent. Ian ai fugit mai repede de aicia și să nu te mai văd la cimitirul acesta, nu te vom mai lăsa să intri pe poarta cimitirului doar dacă te vei pocăi, vei bate o sută de mătăni și vei pune în cutiuța milei o sumă pentru a ți se ierta păcatele, că de altfel nici n-am să mă rog pentru tine.” – a declarat Preotul după care a încercat să meargă la următoarele morminte. Fata a început însă a plânge.

Văzând acestea, tatăl fetei a sărit la bătaie la părinte smulgându-i cadelnița din mână și apărându-și odrasla de fața întregii lumi de la Cimitir. Ceilalți slujitori ai Bisericii au intervenit pentru a-i liniști pe cei doi, iar tatăl fetei s-a ales cu nasul spart.

La fața locului au sosit și oamenii legii potrivit cărora n-ar fi primul caz de acest gen. Mai mult, aceștia cred că vor merge cu un proiect de lege către Ministerul Culturii dar și către Mitropolie care să introducă un cod vestimentar decent pentru toate cimitirele din țară care să fie obligatoriu pentru toți, mai ales de Paștele Blajinilor, pentru ca pe viitor să nu mai apară astfel de incidente.

Mai multe tinere de pe TikTok s-au plâns însă că o astfel de lege nu le-ar mai permite să continuie vestitul eveniment de modă care se desfășoară de obicei de Blajini, cunoscut ca și Miss Cimitir. Vlogherițele consideră că interzicerea modei în cimitir ar fi un pas spre dictatură.

Articole asemănătoare