De Vinerea Mare. Ilan Șor și-a cerut iertare că a furat miliardul

Surpriză pentru toată țara chiar de Vinerea Mare în ajunul Paștelui Ortodox din acest an. Ilan Șor, acuzat pentru furtul miliardului, și-ar fi recunoscut vina într-un video mai recent unde și-a cerut și iertare pentru acest fapt, găsind însă și o scuză.

Într-un video mai nou de pe pagina sa de Facebook, care a fost însă deja șters, Ilan Șor și-ar fi recunoscut vina și și-a cerut scuze de la cetățenii acestei țări pentru faptul că le-a furat un miliard de euro din gură. Totuși, acesta a motivat că din banii furați acesta ar fi vrut să facă pentru Orhei:

„Dragii mei prieteni, în această vinere vreau să mă spăl de păcate și să-mi cer iertare de la toți cetățenii acestei țări pentru că le-am furat un miliard. Eu nu l-am furat că am vrută, ci pentru că am fost nevoit. Am vrut din banii aceia să fac la lume la Orhei drumuri, case și atracțioane mai multe. Dar, pentru că sunt și eu om, m-a atentat ispita de a lua câțiva euro și pentru mine ca să-mi fac și mie casă, partid, susținători. Ian gândiți-vă așa logic, dacă voi ați fi avut șansa să furați un miliard, apăi nu l-ați fi furat? Sigur că da. Totuși, îmi cer iertare că am furat ca un boșorog și că m-am gândit aproape numai la mine. Dar n-am furat numai eu, ci și Filat, și Plahotniuc și mulți alți politicieni. De fapt, eu mai am inimă și-s om cu demnitate și eu am furat cel mai puțin, vreo 29 de procente din miliard – asta nu-i mult. Ian întrebați-l pe Filat, că el a luat mai mult ca mine. Dar nu vă faceți griji, dragi cetățeni. Eu banii luați de la dumneavoastră, de fapt i-am luat da nu i-am furat, i-am băgat în niște investiții pentru viitor și-i voi reinvesti la Orhei, unde vă așteaptă surprize foarte plăcute, fix ca în Monaco. Un Paște Fericit vă doresc tuturor! Hagdes sar samer (paște fericit în ebraică)” – a declarat Șor în video-ul postat pe Facebook, care însă la puțin timp a fost șters.

La scurt timp după ce video-ul a fost șters, Marina Tauber a venit mai apoi cu explicația că cineva i-ar fi spart contul de Facebook a lui Șor și ar fi făcut un video fake în care apare fața sa, care de fapt, era manipulată: „În acel video nu era domnul Șor, fiindcă eu pe dânsul îl cunosc destul de bine. El chiar și de fura ceva, n-ar fi spus-o în gura mare la toată lumea și nu și-ar fi cerut iertare în așa mod. Este vorba de un video trucat, numit deep fake, în care chipurile domn Șor vorbește, când de fapt acela nu este domnul Șor ci este cu totul și cu totul altcineva, ca un fel de sosie al domnului Șor.” – a explicat Tauber alarmată citind de pe niște foi și bâlbâindu-se, ca de obicei.

Totuși, din surse secrete am aflat că Ilan Șor s-ar fi reîntors la credință, pocăindu-se de cele făcute în trecut – lucru pe care nu l-am putut însă verifica.

Presupusele declarații ale lui Șor i-au lăsat cu gura căscată pe analiștii politici care au rămas foarte nedumeriți. Aceștia nu s-au gândit vreodată că Șor ar putea recunoaște așa ceva și și-ar putea cere iertare de la oameni în așa mod.

Articole asemănătoare