De Ziua Independenței: Au mărșăluit prin capitală strigând „Pobeda”

Gafă de chiar în ziua în care Republica Moldova împlinește 30 de ani de la Independență după ce mai mulți Socialiști și Comuniști în frunte cu Dodon, Bolea, Țârdea și Voronin dar și un grup de cetățeni susținători au mărșălui prin Capitală de parcă ar fi Ziua de 9 Mai.

Gafa s-a petrecut chiar la primele ore ale dimineții, cu mult înainte ca să înceapă parada oficială de Ziua Independenței care a fost organizată de către autorități. Socialiștii au ieșit împreună cu Comuniștii și cu susținătorii lor prin capitală strigând că vor „Pobeda” și „Reîntoarcerea în Uniunea Sovietică alături de Rusia”.

La parada organizată de Socialiști se aflau și cetățeni care idee n-aveau pentru ce se află acolo. Spre exemplu domnul Grigore Oaie din Căușeni, întrebat la ce a venit la paradă acesta ne-a răspuns: „Păi am venit și eu să susținem aici lumea care țipă și vrea țara înapoi că ne-au vândut-o Rușilor, și noi vrem Unirea cu Moldova din nou” – ne-a declarat agricultorul din Căușeni care a fost mai apoi tras în spate de către un reprezentat socialist și îndemnat să nu vorbească cu presa.

După doar jumătate de oră în care parada s-a desfășurat, Socialiștii au anunțat retragerea din cauza că au încurcat programul. Aceștia ar fi condus programul de 9 Mai, pe care ei o numesc Ziua Victoriei, în loc de Ziua Independenței de astăzi 27 August 2021. Într-un comunicat de presă Blocul Socialiștilor și Comuniștilor și-a cerut scuze că a încurcat aceste două zile și au dat vina pe o greșeală care s-a comis în cadrul organizării evenimentelor.

Pe de-o ală parte, după întreruperea evenimentului toți cetățenii aduși cu busul organizați nu s-au mai putut întoarce acasă fiind că nu li s-au dat banii promiși și nici busul nu i-a mai dus înapoi în satele lor gratuit. Organizatorii spun însă că oamenii ar fi venit binevol, ca de obicei.

Articole asemănătoare