Decis! Moldovenii vor plăti impozite pe banii câștigați la nunți sau botezuri

O nouă lege șoc pentru toți moldovenii care îngrămădesc bani la nunți sau botezuri. Aceștia vor fi obligați să plătească impozite statului în mărime de 25% pe banii strânși la nunți și botezuri.

Noua lege este menită să aducă mai mulți bani în bugetul de stat pentru a putea oferi salarii mai mari dar și pensii mai bune. Astfel, acest lucru deja ar fi obișnuit în alte țări din Europa precum Germania sau Italia. Ba mai mult, dacă banii oferiți la aceste ocazii vor fi într-o valută străină precum Euro, va fi necesar de plătit un impozit și mai mare – adică de 30%, pentru a acoperi cheltuielile de schimb:

„Ajunge atâtea încasări nedeclarate de pe la nunți, botezuri. Eu personal cunosc cazuri în care se căsătoreau în fiecare lună doar pentru a spăla bănișori prin această modalitate și pentru a nu declara venitul la stat. Douăzeci și cinci de procente nu e mult, e doar o pătrime, dar din acești bani vom putea face foarte multe lucruri și vom aduce și noi în sfârșit vremurile bune, o să vedeți că va fi mai bine. În schimb, certificatul de căsătorie și de naștere vor fi oferite gratuit de către consilierii primăriei care nu vor mai avea voie să ceară bani de la miri, pentru că vor fi și ei plătiți din aceste impozite. Aceste impozite ne vor ajunge la toți.” – a declarat Andrei Spînu, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Asta înseamnă că dacă la o nuntă se vor strânge 10.000 de Euro, atunci 3.000 de Euro vor trebui plătiți la stat, altfel mirii riscă o amendă de o mie de Euro dar și interdicția de a se oferi un certificat de căsătorie. Totodată, la eliberarea unui certificat de căsătorie, mirii vor fi obligați să divulge toate facturile cu încasările dar și cheltuielile pentru nunta dată.

Acest caz se aplică și la botezuri, cumătrii, zile de naștere și fel de fel de aniversări. Noile impozite ar putea aduce statului încasări anuale de circa 500 de milioane de Euro, adică 10 miliarde de lei – bani din care s-ar putea face o grămada lucruri.

Articole asemănătoare