Decis! Usatîi va juca la Campionatul Mondial de Fotbal din acest an

Decizie istorică pentru Republica Moldova. Pentru că nu s-au găsit alți jucători, Federația Moldovenească de Fotbal FMF a decis să-i ofere fostului primar de Bălți, Renato Usatîi, șansa de a deveni Portarul Moldovei la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar.

În acest an Federația Moldovenească de Fotbal FMF n-a găsit un portar pentru Moldova pe care să-l trimită în Qatar. Din fericire, fostul politician și primar de Bălți Renato Usatîi, care în ultima vreme a călătorit prin tot felul de țări arabe, s-a înscris benevol în funcția de portar al Moldovei pe perioada jocurilor Campioanei Mondiale de la Qatar din acest an care vor începe pe 21 Noiembrie:

„Prosta băieții au zis că ei caută un portar și eu le-am zis că dă măi băieți, joc eu dacă ceva. Eu voi fi jucătorul numărul 4 cu inscripția sila v pravde. Eu când eram la Bălți primar apăi mai dădeam cu băieții din echipa de Fotbal a țării noastre câte un futbol de-acela po pațanskii, și eu în poartă de fiecare dată puteam să prind mingea – ei singur s-au mirat, ci-că: Domn Usatîi, n-am mai văzut așa un jucător ca dumneavoastră, țineți foarte bine poarta. Eu știu, că eu în copilărie ieșeam cu copiii din mahală și jucam câte un fotbal, câte vreun beisbal sau rugby de-acela. Eu am decis să sponsorizez băieții din buzunarul meu, în schimb ei mă iau în echipa Moldovei și o să mergem împreună cu Ninuța la Qatar și o să vedem Qatarul că ne-am săturat de Dubai deja. În Qatar tot tre să fie bine, am auzit că au acolo niște clădiri chiar mai mari ca în Dubai.” – le-a declarat Usatîi reporterilor, imediat după ce a fost anunțat că va fi portar.

Și vice-președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Tudor Cîrnaț, s-a arătat bucuros de faptul că Moldova va avea un nou jucător:

„Domn Usatîi chiar știe a juca bine futbol, vă spun eu. Data trecută când Moldova a jucat în Europeană, păi domn Usatîi a pariat și la fiecare pariu a câșligat mereu, eu singur am rămas praf. Odată eram la antrenamente într-un futsal de la Bălți și eu singur am rămas șocat când am văzut ce trucuri și ce prioame putea făcea domn Usatîi cu mingea ceia. Eu cred că se va descurca, noi îl vom antrena cum știm noi mai bine.”

Articole asemănătoare