ISTORIE. Republica Moldova se află de azi înainte în Europa

Istorie pentru țara noastră. După ce decenii la rând societatea moldovenească nu a prea fost de acord cu faptul că Republica Moldova se află în Europa, astăzi în sfârșit majoritatea moldovenilor au aprobat acest fapt iar Republica Moldova se află în sfârşit în Europa.

Decizia vine pe neașteptate, după ce Republica Moldova ar fi luptat de ani buni de zile ca să intre în sfârșit în Europa, dar iată că astăzi acest vis chiar s-a împlinit.

Mii de cetățeni au început să serbeze acest eveniment în mai multe localități din țară. În raionul Anenii Noi spre exemplu ne-a povestit un cetățean bucuros: „Urraa, în sfârșit suntem în Europa. Voi știți de când eu visez asta? Fiul meu a mers la muncă la Franța și el tot e în Europa, dar cum uite că țara noastră la fel e în Europa şi de acum vom putea spune mândri că suntem europeni. Nu pot să cred că în sfârșit am intrat și noi în această Europă, la 60 de ani de independență în sfârșit am reușit-o și noi că până acum nici nu prea ştiam pe ce continent ne aflăm.”

Pe de-o altă parte, există și oameni cărora nu le place că Moldova-i în Europa şi cer să ieşim de aici. În special moldovenii vorbitori de limba rusă: „Eii, ce ne trebuie nouă în Europa? Acolo îs doar ghei, la ce ne aflăm noi acolo nu înțeleg. Că înainte pe vremea lui Stalin și a lui Lenin cu Uniunea Sovietică chiar era mai bine, atuncia noi ne aflam în Rusia și avem colhozuri, mergeam cu tractorul la strâns răsărită cu buneiii și mai furam de prin ogoare roadă, dar nu era nică că oricine fura și asta era normal. Dar în ziua de azi doar prostii, nu mai sunt nici colhozuri, nici vite lumea nu mai prea are… dar la ce le ne trebuie să fim acolo la Europa? Credeţi că acolo e mai bine?” – ne-a declarat o femeie de la Tiraspol.

Deocamdată nu se știe cât timp țara noastră va rămâne în Europa, analiștii politici cred însă că Moldova ar putea rămâne pentru totdeauna pe continentul European, dat fiind faptul că situația geografică dar și situația de trai este una destul de bună, cu mult mai avantajoasă decât în alte colțuri ale lumii precum Africa sau Asia.

Articole asemănătoare