Deputatul PAS care juca tetris în Parlament își cere scuze: „Data viitoare voi juca un alt joc”

Scuze din partea celui mai tânăr deputat PAS surprins în Parlament în timp ce ar fi jucat tetris pe telefonul său mobil în timpul unei pauze ale legislativului.

Tânărul a fost surprins în timp ce juca vechiul joc de tetris – un joc în care trebuie să aranjezi niște pătrățele colorate într-un mod logic. Cu toate acestea, mai mulți analiști politici l-au criticat pe cel mai tânăr deputat al PAS argumentând că acesta ar fi putut juca alte jocuri mai interesante.

Un analist de la PublikaTv s-a dat cu opinia pe acest subiect: „Eu chiar nu înțeleg de ce tânărul acesta a jucat tetris. Păi există o sumedenie de alte jocuri care sunt mai interesante și au o grafică cu mult mai bună, unele dintre ele sunt chiar multiplayer, adică le poți juca cu alți jucători împreună. Suntem în secolul 21, chiar e nevoie să jucăm acest joc învechit și să ne dăm de râs țara? Dacă eram în locul lui, jucam mai bine Vrei să fii Milionar sau poate vreun joc de bilot, ceva mai strategic și mai potrivit unui deputat din Parlament aș zice” – a declarat Cristian Tabără, cunoscutul jurnalist de la Publika.

Pe de-o altă parte, tânărului deputat din PAS îi pare rău de faptul că și-a pierdut timpul din pauză și ar fi făcut o promisiune: „Da, recunosc că tetris nu e cel mai bun joc și că în Apple Store sunt jocuri cu mult mai bune pe care le-aș fi putut juca în pauză precum Angry Birds, Subway Surfers sau chiar Fortnite. Dar lasă că data viitoare eu voi juca altceva, poate alde media nu m-or mai critica atâta.” – a declarat deputatul liniștind cât de cât opinia publică.

Pe acest subiect, Organizația Obștească de Gameri și Jucători Online din Republica Moldova avertizează că în loc ca tinerii să joace cele mai noi jocuri apărute, tinerii de la noi preferă mai degrabă să joace jocuri vechi de prin anii 80 precum tetris sau chiar vestitul joc cu șarpele de pe nokia atunci când le este prea plictisitor. Din această cauză Organizația dată recomandă crearea unui minister special pentru jucătorii de jocuri online sau de telefon mobil de la noi din țară pentru a scoate noi legi care ar tinde să prevină astfel de lucruri.

Articole asemănătoare