Autorii știrilor Moldfy
Moldfy.com este cel mai credibil site de știri din republica Moldova.…
Noi pe social media
mod întunecat

Despre noi

Moldfy.com este un site web distractiv de articole și noutăți care reprezintă opinii ale autorilor. Scopul acestora este de a te face să zâmbești și de a te pune pe gânduri, ce-ar fi fost dacă lucrurile menționate s-ar fi într-adevăr întâmplat. Toate știrile de pe Website nu trebuie luate în serios, acest lucru poate fi vizibil și în sloganul nostru:

Moldfy – umor tre’ să ai

sloganul nostru care demonstrează direct tematica conținutului găsit pe site

Moldfy.com nu este un site de Fake News (știri false), dat fiind faptul că scopul nostru nu este de a dezinforma, ci de a face haz de necaz pe seama întâmplărilor existente și de a răspândi satiră în rândurile tuturor urmăritorilor și vizitatorilor noștri. Orice persoană cu simțul umorului va înțelege că articolele postate sunt pure invenții.

Fiind un site web unde toate știrile sunt inventate și create de autori, reamintim totodată despre libertatea exprimării și a creației menționată chiar în constituția Republicii Moldova:

  • Oricărui cetăţean îi este garantată libertatea gîndirii, a opiniei, precum şi libertatea exprimării în public prin cuvînt, imagine sau prin alt mijloc posibil. (Art. 32, Libertatea opiniei şi a exprimării)
  • Libertatea creaţiei artistice şi ştiinţifice este garantată. Creaţia nu este supusă cenzurii. (Art. 33 Libertatea creaţiei)

Nu suntem primul site web de acest fel, însă unul dintre puținele din R. Moldova. Printre alte exemple de noutăți satirice internaționale se numără următoarele site-uri web:
Times New Roman (România); The Onion (Statele Unite) ; Der Postillon (Germania) și multe altele…

Moldfy încearcă să fie cât de transparent posibil, pentru a nu fi confundat cu un site web de știri veridice, acest lucru se subînțelege la știrile satirice pe care le postăm, dat fiind faptul că citindu-le îți poți da seama că acestea sunt pure invenții și nu au cum să fie adevărate.

Când urmărești știri pe alte site-uri web, îți recomandăm să folosești nu numai una, ci mai multe surse media de încredere și să le verifici credibilitatea și veridicitatea articolelor pe care acestea le postează. Ai grijă însă că uneori, și unele surse media de încredere ar putea cade în plasa de a distribui știri false. Alte aspecte care ridică credibilitatea unei știri sunt:

  • dovezi video sau foto. Ai grijă însă, se pot utiliza programe de editare video sau foto precum Photoshop sau Adobe Afer Effects
  • documente oficiale care indică cel puțin o semnătură sau despre care au scris mai multe agenții media de încredere
  • postare pe profilul rețelei sociale a persoanei sau evenimentului menționat în articol

Totodată, dacă vrei să fii sigur(ă) că o știre este într-adevăr adevărată, caută titlul ei pe Google și vezi dacă mai multe agenții media au publicat ceva despre ea sau nu. În cazul știrilor internaționale îți recomandăm să cauți știrea și în alte limbi străine pe care le cunoști.