DOC. Șor a băgat banii din furtul miliardului în Bitcoin dar a uitat parola

Noi detalii șocante privind Furtul Miliardului după ce astăzi, Procuratura Generală de la Cahul ne-a declarat intr-un comunicat de presă că în sfârșit ar fi dat de urmele banilor furați în perioada 2012-2014 din cele 3 Bănci: Banca de economii, Banca Socială și ȘorBank Invest – lucru scos la iveală datorită unei persoane apropiate lui Șor.

În cadrul audierii, doamna Petrușkina, apropiata lui Șor, a declarat următoarele:  „În seara de 10 iulie 2012 Ilan Shor făcea șașlîc (grătar) la el în curte și servea vin cumpărat de la mine. Tot el atunci o spus că vrea să cumpere vreo 10 milioane de.. deieștia, cum le zice măi.. Butoi or Bîtoi ”. Echipa noastră investigativă a descifrat că doamna se referea de fapt la „Bitcoin”, cripto-moneda care la acea vreme avea o valoare de 200 de milioane de dolari.

Acest lucru este confirmat și în investigatia Kroll care specifică comentariile tranzacțiilor bancare de la BEM. Aceste tranzații erau însoțite de adrese precum: BLEA256, MÎRPÎR696 sau ȘOR1C . În urma perchezițiilor la casa lui Ilan Shor, într-ul laptop a fost identificată adresa din blockchain la care s-ar afla cei 10 milioane de Bitcoin:  dai2ilan41edb6șor36fa4
650ești673fc6f01f90un2f1793c4ec332b
23875565derbedeu09726f

Astazi acești Bitcoin sunt estimați la valoarea de 3500 de miliarde de dolari, dar nu are aces nimeni la ei din cauza că cheia privată a portofelului electronic a fost pierdută.

Alexandru Stoianolgo a afirmat că cheia privată de la cont s-a pastrat într-un fișier de tip .txt pe notebook-ul Marinei Tauber până în august 2018, dar aceasta nu mai poate fi accesată din cauza că sistemul de operare a Marianei Tauber a fost supraîncărcat de nepotul ei Ionuț, care descărca tot felul de fișiere virusate în calculator și juca jocuri video. Totodată, Adriano Dulgher insistă că el ar fi de fapt deținătorul celor 10 Milioane de Bitcoin, pe care i-ar fi pierdut la trecerea frontierei sper Ucraina.

Un specialist moldovean în IT și tehnologia Blockchain, Aureliu Chain, ne-a declarat:  ”E nevoie de 10256 de ani și un calculator de tip eniac pentru a sparge cheia privată de la portofelul pe care se află astăzi banii Moldovei. ”

Președintele Maia Sandu a convocat Asociația Obștească a Hackerilor din R. Moldova pentru a identifica soluții de spargere a portofelului electronic. Au mai rămas 2 încercări din 48 pentru a putea fi deblocați banii, altfel ei vor ajunge în conturile lui Bill Gates.

Dacă banii însă vor fi recuperați, Moldova ar putea deveni de 15 ori mai bogată decât este, iar Ilan Șor de 100 de ori.

Postarea anterioară

Tânărul care a căzut de la etajul Mall-ului pentru un TikTok: „Am crezut că-s Spider Man, că azi dimineață m-a mușcat un păianjen”

Următoarea postare

Guvernul impune mască obligatorie la convorbirile online de pe Skype: „Acolo tot se pot trimite viruși”

Related Posts