Dictatorul Coreei de Nord a felicitat R. Moldova cu Ziua Independenței

Premieră pentru Republica Moldova după ce dictatorul Coreei de Nord Kim Jong Un ne-a sunat Guvernul de la noi dar și Preșidinția pentru a ne felicita cu ocazia Zilei Independenței. Totodată, acesta a ținut să laude relațiile diplomatice dintre cele două țări.

Liderul de la Pyongyang, capitala Coreei de Nord, a telefonat președinția încă dis de dimineață transmițând felicitări poporului moldav cu această ocazie. Acesta și-a exprimat sincerele felicitări pentru faptul că țara noastră democratică a atins 30 de ani de independență.

Totodată, Kim Jong Un a susținut că Coreea de Nord este pentru îmbunătățirea relațiilor de prietenie între cele două țări pentru a întări exportul de orez din Coreea de Nord în Moldova și exportul de mere și struguri din Republica Moldova în Coreea de Nord.

Evenimentul în care Kim Jong Un a sunat Republica Moldova a fost transmis și la toate canalele TV din Coreea de Nord iar cetățenii țării sale au fost obligați să-și asculte liderul numaidecât. Câțiva studenți care se aflau pe afară în acel moment și nu au luat parte la convorbirea dintre liderul lor și autoritățile de la noi au fost prinși de către polițiști și închis într-un lagăr din Coreea de Nord.

La rândul lor, autoritățile de la noi nu au așteptat un astfel de apel tocmai din partea acestui lider. Niște reprezentați din Guvern ne-au declarat că au au prea înțeles ce-a zis Kim Jong Un din cauza că aceștia nu înțeleg limba coreeană. S-a găsit un traducător mai apoi care a tradus mesajul lui Kim Jong Un, dar era prea târziu fiind că apelul deja s-ar fi încheiat.

Articole asemănătoare