Din cauza că a decedat Regina. Parlamentul Moldovei ia o pauză de un an

Vestea despre decesul Prințesei Elizabeta a II-a a Marii Britanii i-a șocat pe toți, inclusiv pe deputații din Parlamentul actual al Republicii Moldova care au anunțat o pauză de un an.

Deputații din legislativ s-au adunat într-o ședință de urgență astă noapte pentru a da de veste că noutatea i-a șocat atât de mult, încât au nevoie de o pauză de un an de zile:

„Dragi cetățeni, eu am 81 de ani și sunt cel mai bătrân deputat și doamne ferește puteam să decedez și eu ca și Regina. M-a șocat mult acest eveniment și eu propun nu doar să ținem un minut de reculegere, dar și să facem o pauză de an, că cetățenii au deja Guvern și Președinte, la ce le mai trebuie Parlamentul? Ca cel mai bătrân deputat ordon o pauză de un an de zile, eu am acest drept și profit de el așa că vreți nu vreți, toți trebuie un an de zile să ne odihnim un pic, să ne treacă șocul prin care trecem la moment și să revenim cu noi forțe.” – a declarat Vladimir Voronin la Tribuna Parlamentului aflându-se în sală cu alți douăzeci și trei de deputați. Chiar dacă restul deputaților au lipsit de la ședință, regula chiar ar putea intra în vigoare din cauza că cel mai bătrân deputat are un astfel de drept.

L-am contactat pe Voronin pentru a-l întreba dacă a cunoscut-o pe regină iar acesta ne-a dezvăluit: „Da, am cunoscut-o Domnu s-o ierte. Am copilărit împreună la Corjova, timpuri frumoase. Acum noi pur și simplu suntem șocați și avem nevoie de pauză.”

Articole asemănătoare